A cégcsoportról

About_US-Antalis_Group_259x194.jpg

Az  Antalis nemzetközi története

Az Antalis 2000-ben született közel 40 nemzetközi vállalat egész világra kiterjedő fúziójával.

Az Antalis a Sequana leányvállalata. Az Antalis cégeinek előretekintő piaci megközelítése, közös tapasztalata és üzleti ereje tették a vállalatot Európa vezető kereskedőjévé. Az összehangolt gyártás és értékesítés, közös beszállítói és logisztikai rendszerek, az egyedi márka és pozícionálás, a globális piaci megközelítés és a kiterjedt helyi szakértelem teszi lehetővé az Antalis számára, hogy ügyfelei számára a legszélesebb és állandó színvonalú termékválasztékot és szolgáltatást nyújtsa.

 

Ez az egyedi helyzet az elmúlt 2 évtized stratégiai lépéseinek eredménye:

 • 1991: az Arjo-Wiggins Appleton létrehozása, mely a francia Arjomari Prioux és az angol Wiggins Teape Appleton fúziójából jött létre. A kereskedelmi részleg az Arjowiggins Merchanting nevet kapta, és egyesítette az Arjomari-Prioux és a Wiggins Teape Appleton disztibúciós részlegeit.
 • 2000: az Arjowiggins Merchanting-ból Antalis lett. Az Arjowiggins Merchanting-hoz tartozó márkák minden egyes országban azonos ernyő alatt gyűltek össze: Antalis. Wiggins Teape az Egyesült Királyságban, Tomas Redondo Spanyolországban, Arjomari Diffusion Franciaországban, Mühlebach Svájcban, Haseldonckx Belgiumban és Alpha Papier Hollandiában - mindannyian Antalis-szá váltak.
 • 2007: az Antalis felvásárolta a Map Merchant csoportot, mely az M-real papírkereskedelmi részlege volt. Ezzel a felvásárlással az Antalis Európában az első számú, a világon a negyedik legnagyobb papírkereskedővé vált. Az Antalis mind több ügyfélhez tudja eljuttatni szolgáltatásait, különösen Skandináviában, a Baltikumban és Kelet-Európában.
 •  Az elmúlt években a vállalat a nagy potenciállal rendelkező csomagolóipari és vizuális kommunikációs cégek akvizíciójára fókuszált, mint a Pack 2000 Németországban, az Ambassador az Egyesült Királyságban, az Abitek Chilében, a Branopack Csehországban a csomagolóipar területén, valamint a Macron, német vizuális kommunikációs kereskedő. Ezek az akvizíciók megerősítették az Antalis vezető pozícióját a papírok, a csomagolási megoldások és a kommunikációs alapanyagok forgalmazásában.
 • 2013: Az Antalis felvásárolta a Xerox irodai papír üzletágát 16 nyugat-európai országban (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság).
 • 2015-ben az Antalis tovább növelte fejlődésének ütemét a növekvő csomagoló és vizuális kommunikációs piac területén azáltal, hogy megvásárolt néhány vállalatot: a PaperlinX csomagoló vállalatait az Egyesült Királyságban: 1st Class Packaging, Donington Packaging Supplies és Parkside Packaging; a Hansapakend-et Észtországban (Csomagolás); a PaperlinX A/S-t Dániában, mely csomagolásban az eladás kétharmadát, míg vizuális kommunikációban az eladás egyharmadát képviseli; és a Camelydorit i Boras AB-t Svédországban, mely kizárólag a vizuális kommunikációs piacon működik.
 • Az Antalis szintén megvásárolta a nagyszerű Data Copy márkát a Metsä Board-tól. Ennek a vezető márkának az akvizíciója megerősíti az Antalis jelenlétét az irodai piacon, és lehetővé teszi, hogy a vevőknek egy szélesebb irodai termékválasztékot kínáljon, olyan top márkák mellett, mint a Xerox és az Image.
 • 2016 végén az Antalis folytatta célzott felvásárlási tevékenységét a pezsgő csomagolási és vizuális kommunikációs piacokon, és tovább folytatja piaci konszolidációját a papír terjesztés körében: Az Antalis felvásárolta a perui TFM Industrial-t, mely a csomagolási termékek kereskedelmének specialistája: a cég árbevétele közel 5 millió euró. A felvásárlással erősödik az Antalis latin-amerikai jelenléte, ahol a csoport már jelenleg is 18 millió eurós forgalmat generál chilei, bolíviai és perui tevékenységével.
 •  Az Antalis felvásárlási szerződést kötött a Gregersen-nel is, mely 6 millió euró körüli forgalommal rendelkezik a norvég vizuális kommunikációs felszerelések és segédanyagok terén Norvégiában. Ezen felül az Antalis tovább folytatta konszolidációs stratégiáját hagyományos piacán is: felvásárolta a közel 13 millió euró árbevétellel rendelkező írországi Swan Paper papírkereskedelmi vállalkozásait. A felvásárlás felerősíti a csoport vezető szerepét egy olyan országban, ahol már most is 34 eurós árbevétellel rendelkezünk.
 • 2017. június 12.- Antalis International IPO - További információ az Antalis vállalati weboldalán: www.antalis.com
 • 2020. Antalis felvásárlás Az Antalist arról tájékoztatták, hogy 2020. július 21-én lezárult az a folyamat, mely során a KPP, az Antalis saját tőkéjének 83,7%-át (71.000.000 részvényt alapul véve) képviselő, a Sequana tulajdonában álló összes Antalis részesedést 0,10 eurós részvényenkénti áron, a Bpifance tulajdonában álló összes részesedést 0,40 eurós részvényenkénti áron felvásárolta. A tranzakció eredményeként a KPP az Antalis főrészvényesévé vált, 59.460.094 részvénnyel. Ezzel párhuzamosan és a felvásárlás elválaszthatatlan részeként 100 millió eurós refinanszírozási megállapodás született az Antalis eddigi hitelezőivel a Mizuho Bank által biztosított új finanszírozáson keresztül, mely a fennmaradó összeg leírását is tartalmazza. Az Antalis egyúttal 80 millió eurós csoporton belüli kölcsönhöz is jut a KPP-től, valamint egyéb japán bankok potenciális kiegészítő finanszírozási lehetőségeket nyújtanak, ami lehetővé teszi az Antalis számára, hogy mind belső, mind külső növekedése útján folytassa stratégiai fejlődését.

 

Szervezeti ábra

 

 

Az Antalis Igazgatótanácsa jelenleg az alábbi nyolc tagból áll:

 

o    Mr. Madoka Tanabe, az Igazgatótanács újonnan kinevezett elnöke;

o    Mr. Hervé Poncin, Vezérigazgató;

o    Mrs. Clare Chatfield, Igazgató (független);

o    Mrs. Delphine Drouets, Igazgató (független);

o    Mrs. Christine Mondollot, Igazgató (független);

o    Mr. Yasuyuki Sakata, Igazgató, újonnan kinevezett;

o    Mr. Shojiro Adachi, Igazgató, újonnan kinevezett; valamint

o    Mr. Frédéric Richard, a munkavállalókat képviselő Igazgató.

paperman