Hírek

Antalis a COP21 klímaváltozási konferencia hivatalos partnere

2015/09/01

Az Antalis, nemzetközi szinten piacvezető papír-, vizuális kommunikáció és csomagolási megoldások szállítója az ENSZ Klímaváltozási Egyezményének (COP21) hivatalos partnerévé vált, és a nagyszabású nemzetközi esemény során a nyomtatott dokumentumok számára a vállalat fogja biztosítani a papírt. Az esemény célját és az Antalis környezettudatosság iránti elkötelezettségét szem előtt tartva az irodai felhasználáshoz, a poszterekhez, a terjesztett anyagokhoz és minden egyéb dokumentációhoz olyan papírt fognak biztosítani, mely a Green Star System* szerint 5 csillagos besorolású, azaz újrahasznosított és EU Ecolabel címkével rendelkezik.

Mérföldkő a klímaváltozásban

Az ENSZ Klímaváltozási Egyezményének 21-ik ülése (COP21/CMP11), melyet más néven „Párizs 2015”-ként ismerünk, november 30. és december 11. között, Franciaországban kerül megrendezésre. A konferencia célja ambiciózus, de kulcsfontosságú: kötelező érvényű világméretű klímaegyezmény kidolgozása azzal a céllal, hogy a globális felmelegedés mértéke 2 fok alá szoruljon.

A vállalkozások közvetlen vagy közvetett módon hozzájárulnak a globális felmelegedéshez, és így a megoldások kidolgozásának is elengedhetetlen résztvevői. Minden egyes vállalkozás kötelessége, hogy üzleti tevékenységét felelős módon végezze, és környezeti hatásait minimálisra csökkentse. Vezető papírkereskedőként az Antalis teljes mértékben magára vállalja ezt a felelősséget, és célja, hogy a papíripar hangját mindenki meghallja, hiszen az iparágat gyakran tévesen azzal vádolják, hogy az erdőpusztulás és így a globális felmelegedés egyik legnagyobb okozója.

Az Antalis és a papíripar általában mutasson példát, és folytassa a környezeti hatások csökkentésére tett eddigi erőfeszítéseit, a kapcsolt energiatermelés és a megújuló energiaforrások alkalmazásával, továbbá az alacsonyabb környezeti hatással járó újrahasznosított papírhasználat népszerűsítésével.", mondja Hervé Poncin, az Antalis International vezérigazgatója. „A környezettudatosság folyamatos kötelességünk, és ez minden vállalat szerves részéve kell, hogy váljon, ha a bolygó megóvására tartós lépéseket szeretnénk tenni, és csökkenteni akarjuk a globális felmelegedést.” Az Antalis büszke arra, hogy a COP21 és nagyléptékű céljainak támogatója lehet.”


Az Antalis környezeti elkötelezettsége

A természeti erőforrások megóvása prioritás

Mivel a papírgyártás fő alapanyaga a fa, az Antalis teljes átláthatóságot és nyomonkövethetőséget kínál forrásbeszerzése tekintetében, és ösztönzi a környezetbarát papírfelhasználást: 

-          Az Antalis népszerűsíti az újrahasznosított papírok használatát és a piacon a környezetbarát papírok legszélesebb választékát kínálja.

-          A Csoport elkötelezett abban, hogy garantálja: természetes erdőségekből származó faanyagot egyáltalán nem használ fel: szállítói láncának 100%-os nyomonkövethetőségét a Mymex szállítói platform segítségével biztosítja.

-          Az Antalis elősegíti a fenntartható erdőgazdálkodást, és mára az Antalis termékeinek 75%-a PEFC vagy FSC® tanúsítvánnyal, míg 46%-a European eco-label-lel rendelkezik.

Az Antalis számos eszközzel segítette ügyfeleit, partnereit és a közvéleményt abban, hogy környezettudatosságuk növekedjen, környezettudatos döntéseket hozzanak:

-          A Green Star System, besorolási rendszer, mely a rostok eredetéről és a gyártási folyamatról nyújt alapvető információkat. Minden papírt 0-tól 5-ig csillaggal osztályoz, környezeti teljesítményének megfelelő mértékben.

-          A Green White Paper, mely a papír fontosságát magyarázza el egy cég CSR stratégiájában, különösen akkor, amikor egyre inkább a digitális média vagy a zéró papírfehazsnálás irányába mozdulunk el.

-          Az Antalis innovatív videója, mely környezetvédelmi hatóságok tanulmányaira alapozva eloszlatja a papíripart övező rengeteg félreértést.

 


* A Green Star System egy minőség besorolási rendszer, mely a rostok eredetéről és a gyártási folyamatról nyújt alapvető információkat. Minden papírt 0-tól 5-ig csillaggal osztályoz, környezeti teljesítményének megfelelő mértékben.

 

paperman