Hírek

Plastics Icon

Nem minden műanyag kártékony

2021/04/14

A világ évtizedekig a PVC-re támaszkodott. Szinte nincs olyan szektor, amely ne vált volna nagymértékben függővé ettől az olajszármazéktól de többé már nem lehet figyelmen kivül hagyni a bolygóra gyakorolt halálos hatását. Szakértők szerint 2050-re háromszor annyi műanyag lesz a tengerben mint hal!

Not all Plastics

Egy olyan iparág részeként, mely különösen függ a műanyagtól, érezzük felelőségünket. Bár a vizuális kommunikációs piac a műanyagfelhasználásnak mindössze 1%-át teszi ki, az Antalispéldát szeretne mutatni!

A PVC veszélyes hulladéknak számít, a környezetet klór is dioxinok felszabadulásával károsítja. A PVC több mint 450 év alatt bomlik le szemétlerakóban és ugyanolyan szennyező hatású ha elégetik.

Az életciklusok vizsgálatával és összehasonlításával könyebben megértjük bizonyos termékek miként károsítják a környezetet, így újra tudjuk gondolni bizonyos eljárásainkat.

A lebomló anyagok között fellelhető különböző alternatívák ismeretében határozottan hisszük, hogy a körkörös gazdaság ösztönzése megoldást jelenthet a műanyagkihívásra. A körkörös gazdaság háromszoros előnnyel rendelkezik.

   • Mivel az anyagok folyamatosan zárt rendszerben mozognak a körkörös gazdaság segít minimalizálni az olajszármazéktól való függésünket, mivel nem kell folyamatosan szűz műanyagot gyártanunk.

   • Megakadályozza, hogy a műanyaghulladékok idő előtt lerakóba kerüljenek ahelyett, hogy újrahasznosítanánk azokat. A műanyagok csupán 14%-a kerül újrahasznosításra világszerte, míg 40% hulladéklerakóba kerül.

   • Végül a műanyag csomagolások 32%-a közvetlenül szennyezi az ökoszisztémát világszerte.

A körkörös gazdaság a műanyagok szempontjából ennél is többet kínál. Valós lehetőség nyílik a kémiai újrahasznosításra, mely során a műanyag palackokat és a poliészter bevonatokat élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő PET-té alakítsuk. Az Antalis jelenleg is részese a körkörös gazdálkodás alapelveinek alkalmazásában, különös tekintettel a vizuális kommunikációs szektorra és csomagolási tevékenységünkre. Együttműködések kialakításával hisszük, hogy fenntartható, nyereséges és élhető jövőt tudunk kialakítani minden érdekelt számára. Folyamatosan figyelemmel kísérjük azokat a lehetőségeket melyek új megoldásokat kínálnak az újrahasznosított anyagok felhasználásában, és hamarosan új, ezeknek az elvárásoknak megfelelő terméket dobunk piacra.
 

Fenntarthatóság - Vizuális Kommunikáció      Tudjon meg többet: Green Star System™     

Fenntartható alternatívák

 

 

paperman