Sajtóközlemény

2020/07/22

Sajtóközlemény

Boulogne-Billancourt, 22 July 2020

Az eddig a Sequana és a Bpifrance Participations tulajdonában álló Antalis részesedések Kokusai Pulp & Paper Co., Ltd (“KPP”) általi  felvásárlásának lezárása

Az Antalis új finanszírozási struktúrája

A KKP által tett vételi ajánlat

Változás az Antalis irányításában

Az irányítás változása és új finanszírozási struktúra

Az Antalist arról tájékoztatták, hogy 2020. július 21-én lezárult az a folyamat, mely során a KPP, az Antalis saját tőkéjének 83,7%-át (71.000.000 részvényt alapul véve) képviselő, a Sequana tulajdonában álló összes Antalis részesedést 0,10 eurós részvényenkénti áron, a Bpifance tulajdonában álló összes részesedést 0,40 eurós részvényenkénti áron felvásárolta. A tranzakció eredményeként a KPP az Antalis főrészvényesévé vált, 59.460.094 részvénnyel.

Ezzel párhuzamosan és a felvásárlás elválaszthatatlan részeként 100 millió eurós refinanszírozási megállapodás született az Antalis eddigi hitelezőivel a Mizuho Bank által biztosított új finanszírozáson keresztül, mely a fennmaradó összeg leírását is tartalmazza.

Az Antalis egyúttal 80 millió eurós csoporton belüli kölcsönhöz is jut a KPP-től, valamint egyéb japán bankok potenciális kiegészítő finanszírozási lehetőségeket nyújtanak, ami lehetővé teszi az Antalis számára, hogy mind belső, mind külső növekedése útján folytassa stratégiai fejlődését.

Vételi ajánlat – kiszorítás

Az AMF Általános Szabályzata 233-1 és 234-2 bekezdéseinek megfelelően a KPP egyszerűsített vételi ajánlatot tesz 0,73 euró részvényenkénti áron („Ajánlat”) az Autorité des marchés financiers (AMF)-nél a jelenleg birtokában nem lévő 11.039.964 részvényre.

Ezen felül a KPP bejelentette, hogy kiszorítási eljárást kezdeményez az Ajánlatban meghatározott áron, amennyiben a törvényi előírások által támasztott feltételek teljesülnek.

Végezetül, az Antalis Igazgatótanácsa a KPP által delegált igazgatók csatlakozása előtti összetételben 2020. július 21-én összeült, hogy megalapozott véleményt alkosson az Ajánlatról. Az ad-hoc bizottsággal történt konzultációt és a függetlenszakértőként kijelölt Finexsi által készített jelentés áttekintését követően az Igazgatótanács úgy ítélte meg, hogy az Ajánlat lehetőséget ad arra, hogy az Antalis részvényesei a KPP által a Sequana-nak és a Pbifrance-nak az Antalis felvásárlásával kapcsolatban kínált árnál jelentősen magasabb áron értékesítsék részvényeiket.

Az Igazgatótanács ezért, az Antalis, annak alkalmazottai és részvényesei érdekében egyhangúan az Ajánlat támogatása mellett döntött, és javaslatot tett, hogy az Antalis részvényesei az Ajánlat értelmében értékesítsék tulajdonrészüket. Ezt a megalapozott döntést teljes egészében szerepeltetni fogjuk az Antalis válaszdokumentumában, melyet egy külön sajtóközlemény tartalmaz majd, az AMF Általános Szabályzat 231-26. II előírásainak megfelelően.

Az Igazgatótanács által 2020. március 5-én a független szakértő kinevezésére és felügyeletére létrehozott ad-hoc bizottság feladata végeztével feloszlatásra került, melyet alátámaszt az, hogy megalapozott véleményét az Igazgatótanács figyelembe vette.

Irányítás

Az ajánlat feltételeinek megfelelően az Antalis Igazgatótanácsa 2020. július 21-én tartott ülésén úgy döntött, hogy összetételét a megalapozott vélemény figyelembe vételével és az irányítás megváltozására reflektálva módosítja.

Pascal Lebard, az Igazgatótanács Elnöke, Cécile Helme-Guizon és Mr. Bruno Basuyaux lemondtak igazgatói pozíciójukról.

A KPP által javasolt Madoka Tanabe, Yasuyuki Sakata és  Shojiro Adachi a Francia Kereskedelmi Kódex L. 225-24 pontjának megfelelően az Igazgatótanács tagjává váltak, Madoka Tanabe úr pedig az Igazgatótanács elnöke lett.

Az Antalis Igazgatótanácsa jelenleg az alábbi nyolc tagból áll:

o    Mr. Madoka Tanabe, az Igazgatótanács újonnan kinevezett elnöke;

o    Mr. Hervé Poncin, Vezérigazgató;

o    Mrs. Clare Chatfield, Igazgató (független);

o    Mrs. Delphine Drouets, Igazgató (független);

o    Mrs. Christine Mondollot, Igazgató (független);

o    Mr. Yasuyuki Sakata, Igazgató, újonnan kinevezett;

o    Mr. Shojiro Adachi, Igazgató, újonnan kinevezett; valamint

o    Mr. Frédéric Richard, a munkavállalókat képviselő Igazgató.

Hervé Poncin, az Antalis vezérigazgatója:

„Az Antalis, annak vezetősége és munkatársai nagy örömére szolgál a KPP-tranzakció, mely lehetővé teszi az Antalis számára, hogy új források bevonásával erősítse meg pozícióit a különböző piacokon, és biztosítsa előrelépést, ezzel új fejezetet nyitva nemzetközi fejlődése terén. Világszintű üzleti partner kínál új lehetőségeket ügyfelei és szállítói számára.”

Pascal Lebard, az Antalis Igazgatótanácsának elnöke:

“Hosszú kutatást és a potenciális partnerekkel folytatott számos megbeszélést követően a KPP mint ipari és stratégiai partner támogatásával biztosított az Antalis hosszútávú finanszírozása struktúrája és jövőbeli fejlődése. Az Igazgatótanáccsal közös örömömre szolgál a vállalat és részvényesei, valamint munkavállalói érdekeit szolgáló sikeres végkifejlet, és sok sikert kívánok az Antalisnak, története újabb fejezetéhez.”

Az Antalisról

Az Antalis (Euronext Paris : ANTA) piacvezető B2B papír- (az Egyesült államokon kívül első helyen áll) és ipari csomagolóanyag kereskedő, és vizuális kommunikációs anyagok terjesztése terén Európában a második. 2019-ben a Csoport 2.1 milliárd eurós árbevételről számolt be, 4.700 főt alkalmazott, és több mint 115.000 ügyfelet, céget és nyomdát szolgált ki 39 országban. 117 elosztóközpontja segítségével az Antalis közel  napi 11.000 kiszállítást végez világszerte, és 1,1 millió tonna papírt értékesített 2019-ben.