Hírek

OLIN ORIGINS- Bepillantás a megalkotásba

2022/01/25

A világhírű színspecialista Carlin központi szerepet játszott az Olin Origins termékcsalád fejlesztésében. A szándék a „kraft” koncepció prémium termékekre irányuló újraértelmezése volt, így született meg az öt szín: a Chalk, Cereal, Pebble, Indigo és Lava stone.  Az ügynökség két munkatársa, Natalie Weinmann életstílus és innovációs dizájner és Sophie Chapotat művészeti vezető beszélt a koncepcióról és arról, hogyan születtek meg a színek. Az interjú összefoglalója:


OOC-header.jpg

 

A piacon valós igény mutatkozik „kraft” papírok és az eredetiség, valamint a természet tisztelete iránt.
Natalie Weinmann

 

Számotokra mi állt a projekt középpontjában?

OOC-1.jpg


Natalie Weinmann: Nagy hangsúlyt fektettünk a természetes eredet ezen aspektusára, hogy a természetesség fogalmán dolgozzunk, amelyet életerősnek, erőteljesnek, ugyanakkor gyengédnek és jóindulatúnak határoztunk meg és ezt a sorozatot „Origins”-nek neveztük el.


Sophie Chapotat: Nem a természet buja víziójával akartunk dolgozni, hanem olyasvalamivel, amiben nyers és lágy érzés keveredik. Mind a textúra, mind a színek tekintetében ásványi és növényi inspirációkat merítettünk, a nagyon elegáns eredmény érdekében.

 

 

Kinek tervezték a sorozatot?

N.W: Ínyenc közönségre számítunk: kreatív, környezettudatos szakemberekre, akik olyan papírt keresnek, amely elérhető áron kínál valóban karakteres, igazi személyiséget, és amely eléggé sokoldalú ahhoz, hogy az élelmiszeriparban, butikhotelekben vagy akár a wellness területén is felhasználják.


Hol találtak új inspirációt az új színekhez?

 

OOC-2.jpg

Olin Origins színskála és eszközök

 

N.W: Többféle médiában keresünk inspirációt, mert nagyon fontos számunkra az anyag, a megjelenés és a textúra, de ami a színkutatást illeti, kifejezetten a Carlin számára készült szitanyomatok segítségével dolgozunk, hatalmas színtárral rendelkezünk, hogy ügyfeleink igényeit pontosan a megfelelő árnyalathoz tudjuk illeszteni és megtalálni a megfelelő tónust.

Számunkra az esztétikai természetesség fogalma kapcsolja össze őket.
Sophie Chapotat

 

OOC-3.jpg

Olin Origins színskála a Design & Practice által

 

 Hogyan közelítette meg az Olin Origins színfejlesztését?

OOC-5.jpg

S.C: Számunkra az volt igazán fontos, hogy olyan színválasztékunk legyen, amely önmagában is működik, mindegyik erős egyéniséggel bírjon, de együtt is tudjanak működni. Számunkra az esztétikai természetesség fogalma kapcsolja össze őket.

N.W: Minden az egyensúlyról szól, ha például a Chalk-ot vesszük, ami egy törtfehér, józanságot sugalló, de nem hideg és sokféle textúrája van. Nem optikai fehér, de nem is sárgás.

Olin Origins Cereal inspirációs kártya

 

Natalie, van kedvenc árnyalatod?

N.W: Természetesen mindegyiket nagyon szeretem, de ha választanom kell egyet, akkor az Indigo mellett vagyok, amit eredetileg nem a sorozathoz szántunk. Ez egy olyan árnyalat, amely valódi színt kölcsönöz egy meglehetősen semleges, de mérsékelt és a többi színhez illeszkedő tartományba. Ez a szín a farmerre utal, egy olyan örökségre, amely mindannyiunkban egy kicsit közös. Igen, van egyfajta kötődésem hozzá.

OOC-4.jpg

Olin Origins indigo mintakönyvben (balra) és inspirációs kártyaként (jobbra)

 

Te Sophie?

S.C:  Cereal, mert igazi kihívás volt kifejleszteni. Ez egy olyan szín, amely minden „Kraft” termékcsaládban központi helyet foglal el, és gyakran látunk színhibákat, amelyek zöld vagy sárga felé mozoghatnak. Nagyon büszke vagyok kortárs minőségére és modernségére, pontosságára.

OOC 7.png

 

 

paperman