Környezetvédelem

Tallink-154x214.png

Interjú Luulea Lääne-nel, a Tallink Csoport kommunikációs igazgatójával

Antalis: Kérem, beszéljen az AS Tallink Grupp-nál betöltött pozíciójáról, és a vállalat CSR stratégiájában vállalt szerepéről.

Luulea Lääne: A csoport kommunikációs igazgatójaként a vállalat teljes belső és külső kommunikációjáért vagyok felelős. A külső kommunikáció során a vállalat külső szereplőivel kerülök kapcsolatba: természetesen elsősorban ügyfeleinkkel, de részvényeseinkkel, különböző érdekcsoportokkal, közszolgálati és magánszervezetekkel és a médiával is.

Az AS Tallink Grupp a Balti-tenger északi régiójának vezető kishajó- és utasszállító szolgáltatója, valamint néhány útvonalon piacvezető ro-ro szállítmányozási szolgáltató is.

 

Antalis: Az a szándékuk, hogy az európai piacon úttörőként lépjenek fel. Ehhez erős CSR stratégiára van szükségük. Mondana erről pár szót?

Luulea Lääne: Az erős CSR stratéga európai alapelvárás, főként Észak-Európában. A társadalom és a magán- és közszféra szervezetei elvárják, hogy tevékenységünket morális és etikai szempontból helyesen végezzük, legyen szó akár alkalmazottakról, a környezetről vagy a társadalomról. Erre a három nagy csoportra külön figyelmet szentelünk. Úgy érezzük, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy példát mutassunk a hozzánk hasonló vállalatok számára. A tevékenységünkre és politikánkra kidolgozott speciális CSR stratégiánkon felül célunk az, hogy minden vállalati egységünk a legjobban teljesítsen az imént említett három nagy csoport tekintetében mindennapos tevékenysége során is.

Antalis: Miért „Együtt, közösen!” a jelmondatuk?


Luulea Lääne: Ha igazán jól működő CSR-központú vállalattá szeretnénk válni, a közös munka elengedhetetlen az előrelépéshez. Az együttműködés, az odafigyelés és a közös erőfeszítések kiemelkedően fontos tényezők annak elérésében, hogy az értékeink valóban működőképesek legyenek.


Antalis: A vállalat 2013-as CSR jelentéseit környezettudatos papírra, a Cyclus-ra nyomtatták. Mi a papírválasztás jelentősége az Önök által képviselt környezetstratégia szempontjából?


Luulea Lääne: Nagy értéknek tartunk minden természeti erőforrást, így a papírt is. Amikor és ahol csak lehetséges, a „kevesebb több” elvet követve bölcsen átgondoljuk költségeinket, és kiállunk az újrahasznosítás mellett. A Cyclus Offset ezért volt természetes választás. Elektronikus dokumentációs rendszerrel, Intranettel és jól működő online szolgáltatással rendelkezünk, így papírfelhasználásunkat a felesleges nyomtatott anyagok elkerülése érdekében mindig alaposan átgondoljuk.


Antalis: Kommunikációs szakemberként mit gondol: a cég CSR stratégiája még hitelesebbé válik, ha a vállalat CSR Jelentését környezettudatos papírra nyomtatják? 


Luulea Lääne: Nem az volt a célunk, hogy CSR tevékenységünket hitelesebbé tegyük. Mint ahogy eddig is, minden olyan tevékenységünket, mely során természeti erőforrásokat használunk (víz, üzemanyag, papír stb.), ezt a lépésünket is mérlegeltük a környezetvédelem szempontjából. A CSR stratéga nem önmagáért van, hanem azért, hogy azt a csoport működésének szerves részévé tegyük. Nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy a jövőben több újrahasznosított papírt használjunk fel, és a használt papírt továbbra is újrahasznosításra küldjük. 

Töltse le a Tallink CSR jelentését az "Együtt, közösen." 

paperman