KÖRNYEZETVÉDELEM

Antrak

Az Antalis fenntartható beszállítói lánca

Az Antalis arra törekszik, hogy a növekedés felelős, környezettudatos gyakorlatokkal járjon együtt.

Az Antrak felület, melyet az Antalis a papír, a vizuális kommunikációs anyag és a csomagolóanyag beszállítóinak ajánl, célja az Antalis beszállítói lánc kimutathatóságának és megbízhatóságának erősítése. A beszállítók társadalmi felelősségvállalásáról való alapos információgyűjtéssel, a termékek kötelező engedélyeztetési adataival (beleértve a teljes kimutathatóságot) és a hozzá kapcsolódó gyártási tanúsítványokkal ez az eszköz a fenntartható ellátási lánc-menedzsment élére teszi az Antalist és teljes megbízhatósági garanciát vállal a fogyasztók termékrendelésével kapcsolatban. Antrak: harmonizált és kimerítő beszállítói lánc adatok egy helyen 
 

A beszállítói lánc kimutathatóságáról való széles körű információgyűjtéssel és centralizálással az Antalis nem csak egy olyan pozícióban van, mely szilárd CSR bizonyítványt biztosít a vásárlóknak, hanem meg is könnyíti a szoros és őszinte kapcsolatot a beszállítókkal. Másfelől pedig előnyt kovácsol a felületből azáltal, hogy megvan a lehetősége a közös információgyűjtésre, mely gyakran elszórtan van jelen a szervezeten belül. Az Antalis az egyetlen papírkereskedő, mely bevezetett egy ilyen rendkívül összetett társadalmi-környezeti adatgyűjtő és nyomkövető felületet.

A begyűjtött információkat ellenőrzik és az integrált megfeleltetési rendszer azonosít bármilyen, az egyes szállítókhoz köthető potenciális kockázatot (a termék gyártása során felhasznált fafajoktól a származási országig). Ezután egy belső bizottság feladata, hogy az azonosított kockázat csökkentése érdekében lépéseket tegyen.

Antrak részletekben:

    
Általános üzleti és kapcsolati információkért a beszállítóknak egy kérdőívet kell kitölteniük az alapos információ biztosításának érdekében:


• Globális CSR információ:  CSR jelentések, közös megegyezések, környezeti szabványok bevezetése, üzleti erkölcs, munkavédelem, egyenlő lehetőségek, az emberi jogok és munkafeltételek tisztelete

• Termékszabályozási megegyezés: egyetértés az EU Faanyag Szabályzattal (papírgyártáshoz használt fa és származási hely), EU Reach irányelvvel, FSC és PEFC standarddal, élelmiszeripari előírásokkal, hulladékkal kapcsolatos irányelvekkel úgy, mint a környezetvédelmi termék jellemzőkkel pl. az alkalmazott újrahasznosított rostok százalékával. Hiteles tanúsítványt kell biztosítani a megegyezéshez.

• Termékadatok: ISO tanúsítvány, engedély lejárati dátuma, helyszíni balesetek aránya stb..


 

 

Az Antrak a felelős facellulóz és papír beszerzés irányelvének pontos végrehajtása és folytatása, mely az Antalis erőfeszítéseit részletezi biztosítva ezáltal, hogy törvényes, fenntartható és jól-kezelt forrásból szerzi a faanyagot és támogatja azon kezdeményezéseket és erdőgazdálkodási sémákat, melyek ezt segítik elő. A felület és az irányelv szerves része az Antalis Green Connection kezdeményezésnek, mely szerint a Csoport célja, hogy szorosan együttműködjön a papíripari beszállítókkal, vásárlókkal és más részvényesekkel, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, melyek elősegítik a környezeti kiválóságot.


Az Antrakról

Az Antrak egy nyílt forrású SaaS felület, melyet a Factor-X fejlesztett ki abból a célból, hogy lehetőséget nyújtson a vállalatoknak, hogy nyomon követhesse a társadalmi és környezeti hatásokat az ellátási lánc mentén egy hatékony és egyszerű módszerrel, mely biztosítja a szabálykövetést. A Factor-X egy szén számviteli tanácsadó, mely kockázati analízisre, innovatív gazdasági modellekre, fenntartható beruházásokra, oktatásokra és tréningekre szakosodott.

 

Tudjon meg még többet a www.factorx.eu és a http://antalis.myrmex.coop/ oldalon! 

paperman