Környezetvédelem

Environment_Our_Commitment_ContentPage_259x194.jpg

Elkötelezettek  vagyunk a környezettel szemben

Az Antalis arra törekszik, hogy a növekedés és a felelős környezeti gondolkodás kéz a kézben járjon.

Az Antalis fenntarthatósági stratégiája három pilléren nyugszik:
- Környezetbarát termékek és szolgáltatások.
- FSC® tanúsítványok megszerzése.
- Beszállítói elkötelezettség.

Elkötelezettségünk alátámasztására az Antalis minden országban elfogadta az "Antalis fenntarthatósági Chartá-t". Vállalataink folyamatosan akcióterveket készítenek a CO kibocsátás csökkentésére beszerzéseik, üzleti utazásaik során, a szállítói lánc és a hulladékgazdálkodás terén. 

"Zöld" termékeink a legjobb választás ügyfeleink számára:

A vállalat arra törekszik, hogy az egyre inkább környezettudatossá váló ügyfelei számára tanúsított és újrahasznosított termékek széles választékát kínálja mind a négy üzletágában. A 100%-ban újrahasznosított, magas minőségű, mázolt, kimagasló fehérségű Cocoon papír csak egy a régóta slágertermékként árusított márkák közül. Vállalatunk immár PEFC és FSC®   tanúsított papírok választékát kínálja ügyfeleinek, és folyamatosan törekszünk arra, hogy termékkínálatunkat bővítsük, például az Olin-nal. A nemrég piacra dobott Keaykolour kreatív papírválaszték 30 -100%-ban újrahasznosított hulladékpapírt tartalmaz az új, FSC recycled tanúsítvánnyal rendelkező papírfajták között. A Keaykolour ReKreate választéka egyedi, "Upcycled" termék, melyben az újrahasznosítás során általában kárba vesző rostok kerülnek feldolgozásra.  


Ezen felül az Antalis teljes mértékben újrahasznosított és újrahasznosítható csomagoló és vizuális kommunikációs anyagokat is kínál. A Lightboard könnyű méhsejt termékünk kizárólag újrahasznosított anyagból készült vizuális komunikációs anyag. Csomagolóanyag-választékunk lebomló buborékfólia termékeket, újrahasznosított kartonokat, Flo Pack Green termékeket tartalmaz.


Szállítói lánc stratégiánk: legyünk átláthatóak ügyfeleink előtt!


Erős környezeti elkötelezettségünk nemcsak termékeinknél mutatkozik meg: az Antalis figyel a szállítói lánc környezeti jellemzőire is. Az Antalis a piacon elsőként rendelkezik több telephelyén FSC® és PEFC tanúsítványokkal, így biztosítva a teljes szállítói lánc nyomonkövethetőségét és átláthatóságát. Logisztikai (címkézés, elkülönítő terméktárolás, kiszállítás),  IT rendszer (hivatkozások, termékkategóriák), marketing és értékesítői (logo használat, oktatások...) ellenőrzéseket végzünk. A szabványok használata azt jelenti, hogy az összes tanúsítvánnyal rendelkező ország ugyanazzal a környezeti felelősséggel tartozik ügyfelei felé. 


Mára világszerte 36 Antalis vállalat része a programnak.  

Antalis Hungary minőség- és környezeti politikája (pdf)