Környezetvédelem

Environment_Certifications_119x89.jpg

Tanúsítványok 

FSC® (Forest Stewardship Council):
A Forest Stewardship Council® (FSC) egy nemzetközi, független, nonprofit, politikamentes szervezet, melyet a környezeti szempontból megfelelő, társadalmilag hasznos és gazdaságilag fenntartható fejlődésen alapuló erdőgazdálkodás megvalósítása érdekében hoztak létre. Az FSC® célja olyan világ, ahol az erdők megfelelnek a társadalmi, környezetvédelmi és gazdaságossági elvárásoknak, és anélkül elégítik ki a jelen generáció igényeit, hogy a jövő generációit veszélybe sodornák.PEFC:
A PEFC tanúsítvány garantálja, hogy az Ön által használt papír kizárólag fenntartható módon művelt erdőségekből származó rostokból készült, megfelel az erdővédelmi előírásoknak, és az érintett társadalmak gazdasági és társadalmi jóléti elvárásainak. 

ecolabel_logo_119x119.gif

EU ECOLABEL


A European Ecolabel az Európai Bizottság és független, pártatlan, országos szervezetek által kiadott európai tanúsítvány. Az EU Ecolabel garantálja, hogy a papírgyártás nagyon alacsony hatással van a környezetre, levegő és vízszennyezése alacsony, elektromos energia felhasználása csökken, a hulladékok újrahasznosítása nő, és az emberi egészséget védő intézkedések történtek.

 

PCF.jpg

PCF (Klórmentes):
A rostanyag fehérítés során nem használnak klórt.

 

 

ISO 14001.jpg

ISO 14001 - KÖRNYEZETKÖZPONTÚ IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Az ISO 14001 szabvány szerinti tanúsítás célja, hogy a tanúsított szervezet működő KIR rendszere által bizonyítsa környezete iránti elkötelezettségét, és igazolni tudja, hogy törekszik környezeti hatásainak csökkentésére. A tanúsítás által a szervezet bebizonyítja a társadalmi elvárásoknak való megfelelését, általa javul a vállalkozás társadalmi megítélése és a róla kialakított kép is.

ISO 9001.jpg

ISO 9001 - MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Az ISO 9001 szabvány egy Minőségirányítási Rendszer (MIR), és azon keresztül egy szervezet általános működési modelljét írja le. Olyan általános követelményeket fogalmaz meg, amelyek teljesítése egy társaság sikeres, azaz gazdaságos, és a vevők elégedettségét elérő működéséhez szükséges.  Az ISO 9001 rendszer keretet biztosít az üzleti folyamatok rendszerszemléletű irányításához annak érdekében, hogy a vevői követelményeket egyre jobban teljesítsük, ügyfeleinket megtartsuk, újakat szerezzünk, és elégedettségüket folyamatosan növeljüK. 

 

Innen letöltheti tanúsítványainkat:

FSC tanúsítvány

PEFC tanúsítvány

ISO 14001 tanúsítvány

ISO 9001 tanúsítvány

paperman