Környezetvédelem

Environment_generique_159x119.jpg

 100%-ban újrahasznosított papír

Az újrahasznosított papír az egyetlen fenntartható megoldás?

"Az újrahasznosított papír még soha nem nézett ki ilyen jól. Az a lehetőség, hogy hulladéktermékből jó minőségű papírt készítsünk, nagyszerű módja annak, hogy hozzájáruljunk a körforgásos gazdasághoz.


Európa világelső ebben a tekintetben, hiszen az összes felhasznált papír és karton 74%-át már újrahasznosítják – ez egy csodálatos mérföldkő és büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk.


Természetesen van egy fogáspont; a papírt nem lehet korlátlanul újrahasznosítani. Egy ponton túl a szálak túl rövidekké válnak, általában négy-hat életciklus után. Ez azt jelenti, hogy még a hulladékpapír legalaposabb fogyasztás utáni begyűjtése esetén is kifogynánk az újrahasznosítható papírból és ezért továbbra is a fenntartható forrásból származó friss rostpapírtól függünk.

A jó hír az, hogy számos egyéb tényező is hozzájárul a fenntartható termékhez, így a friss rostpapír – más szóval a cellulózból készült új papír – fenntartható, ha felelősségteljesen beszerezzük. A fenntartható erdőgazdálkodás biztosítja a fák megújulását, és figyelembe veszi a társadalmi és környezeti hatásokat. Az egyik legjobb módja annak, hogy megóvjuk erdeinket a növénytermesztésre vagy szarvasmarha-tenyésztésre való átalakítástól (a világviszonylatban az erdőirtás legnagyobb hajtóereje), ha bölcsen használjuk fel őket megújuló erőforrásként és regeneráljuk.

Minden friss rostpapírunk FSC™ vagy PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, hogy ezt garantálja. Ha szeretne áttérni az újrahasznosított papírra, nálunk megtalálja széles kínálatban, ha pedig valami újat szeretne kipróbálni, akkor az alternatív szálakból, például fűből készült papír lehet a megfelelő választás.

1-Recycled-Paper.jpg

 

100%-ban újrahasznosított

A 100%-ban újrahasznosított papír pontosan az, amit a név is sugall – olyan papír, amely teljes egészében hulladékpapírból készül, friss szálak felhasználása nélkül. Egy lépéssel tovább mentünk annak biztosítására, hogy minden újrahasznosított papírunk fogyasztás utáni hulladékból készüljön. Ez azt jelenti, hogy minden újrahasznosított papírunk eljutott a végfelhasználóhoz, mielőtt visszaforgatták volna és nem papírgyárainkból származó nyesedékből vagy ipari hulladékból áll.


NAUTILUS® portfóliónk prémium minőségű újrahasznosított papírokból áll, sokféle méretben és formátumban. "- Mondi

Tudjon meg többet a márkáról!

 

paperman