Környezetvédelem

3R

 3R koncepció a csomagolásban

Az Antalis folyamatosan azon dolgozik, hogy teljes körű információt nyújtson az újrahasznosíthatóságról. Ezen felül szakértőink tanácsot adnak, hogy a csomagolás életciklusának végén milyen módon kezeljék a keletkezett hulladékot.

Fontosnak tartjuk, hogy a csomagolás védelmének veszélyeztetése nélkül előtérbe helyezzük a megújuló, újrahasznosított, valamint újrahasznosítható anyagok használatát.

 

Ennek megoldásaként kidolgoztuk a 3R koncepciót:

Reduce: A termék méretéhez igazodó csomagolást fejlesztünk a felhasznált alapanyagok csökkentésének érdekében.

Reuse: Ha a folyamatok lehetővé teszik, akkor többször felhasználható csomagolási megoldást ajánlunk.

Recycle: Előnyben részesítjük a környezetbarát és lebomló anyagokat. Abban az esetben, ha a műanyag csomagolás nem váltható ki, igyekszünk bio alapú műanyagokat és innovatív, környezetbarát megoldásokat ajánlani.

Mi a különbség az újrahasznosított és az újrahasznosítható csomagolás között?

Az újrahasznosítható csomagolást egy újrahasznosító üzem feldolgozhatja, hogy átalakítsa egy új, úgynevezett másodlagos anyaggá, amelyből új csomagolási megoldást készítenek.

Az újrahasznosított csomagolás újrahasznosításból származó anyagot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a csomagolásban újrahasznosításból származó másodlagos csomagolást használtak. Az újrahasznosított csomagolás nem feltétlenül újrahasznosítható, de az újrahasznosítható műanyag lehet újrahasznosított.

Használja környezetbarát alternatíváinkat  az újrahasznosítási folyamat elősegítéséhez:

összerakott.PNG

 

 

 

 

paperman