Környezetvédelem

Green_Pictos_CO2Neutral_34x34.jpg

 CO2 semleges papír

Mi a helyzet a CO2 semleges papírral?

 

"Míg minden ipari folyamat károsanyag-kibocsátással és hulladékkal jár, a Mondi arra törekszik, hogy környezetbarát termékeket állítson elő, a lehető legnagyobb mértékben csökkentve a hulladékot és a környezeti kibocsátást a vízbe és a levegőbe. Minden papírgyárunk és minden egyes általunk gyártott papírtermék szénlábnyomát mérjük.
 

Ennek a lábnyomnak a minimalizálására tett erőfeszítéseink során megvizsgáljuk az összes olyan területet, amelyek lehetővé tehetik a felhasznált erőforrások csökkentését, és a folyamat során jelentősen csökkentettük a CO₂*-kibocsátást papírgyárainkban. Csoportként 45%-kal csökkentettük az üvegházhatású gázok kibocsátását 2004 óta.
 

Ez magában foglalja az olyan kezdeményezéseket, mint a vízfogyasztás csökkentése a termelés során, a fosszilis tüzelőanyagokról a biomasszára való átállás, vagy ismétlődő lépések a szükséges erőforrások hatékonyabb felhasználása érdekében. Noha ezek az erőfeszítések nagy hatással voltak a CO₂-csökkentésre, a CO₂-kibocsátás egy bizonyos alapértéke megmarad. Itt önkéntesen ellensúlyozzuk a bevonat nélküli finompapírtermékeink fennmaradó szénlábnyomát a nemzetközileg elismert szén-dioxid-kibocsátási ellentételezési projektek támogatásával.
 

A *CO₂e azt jelenti, hogy a számítás során minden szén-dioxid-egyenértéket figyelembe kell venni (az összes üvegházhatású gázt, nem csak a szént)."-Mondi

 

CO2Neutral2.jpg

 

Termékajánlatunk: Color Copy Original

paperman