Környezetvédelem

Environment_Certifications_259x194.jpg

 FSC™ ,FSC™ recycled és PEFC

Fenntartható forrásból származó fa: mit jelent az FSC™ vagy PEFC?

A fenntarthatóság a forrásnál kezdődik és számos elismert tanúsítási rendszer létezik annak biztosítására, hogy az Ön által használt papírt ne csak fenntartható módon állítsák elő, hanem felelősen beszerzett nyersanyagokból is készüljön.

"Erdőkre építő vállalkozásként a Mondi számára a nulla erdőirtás és a felelős erdőgazdálkodás a legfontosabb. Vállalkozásunk számára létfontosságú a felelős erdészeti gyakorlat, ennek érdekében nemzetközileg elismert szervezetekkel dolgozunk együtt. Közülük a legelismertebb tanúsítványok az FSC™ (Forest Stewardship Council™) és a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). "-Mondi


Mindkét szervezet ugyanazt a célt képviseli: a felelős erdőgazdálkodás tanúsítását, a természetes élőhelyek megőrzését, valamint az erdészeti dolgozók és a helyi közösségek jogainak tiszteletben tartását. Az FSC™ és a PEFC egyaránt felügyeli a fát és a farostot az ellátási lánc minden lépésében, az erdőtől a végfelhasználóig.

"Egyes régiókban az FSC™ nem olyan jól ismert, mint a PEFC és fordítva, ezért mindkét rendszer szerint tanúsítottunk, hogy papírunk ne csak megfeleljen az összes ügyfelünk által elvárt szabványnak, de ez könnyen érthető is legyen. 

Minden erdészeti tevékenységünk rendelkezik FSC™ tanúsítvánnyal. Ez magában foglalja 2,5 millió hektár erdő kezelését Oroszországban és Dél-Afrikában, ahol ennek a területnek nagyjából a negyede (25%) van fenntartva megőrzésre. Ezen túlmenően az általunk beszerzett fa 100%-a felelős forrásból származik, melynek 76%-a FSC™ vagy PEFC minősítésű, a fennmaradó rész pedig ellenőrzött fa. Fánk és cellulózunk több mint 90%-át azokból az országokból szerzjük be, ahol üzemeink találhatók, a fennmaradó részt pedig a világ minden tájáról származó, fenntartható módon kezelt erdőkből. "- Mondi

 

ResposibleSourcing.jpg

 

FSC™

Az FSC™ címkék világszerte több millió terméken találhatók, a tojásdobozoktól kezdve a kedvenc könyveinkig, így valószínűleg Ön is találkozott már ilyennel. Az FSC™ egy 1993-ban alapított nemzetközi non-profit szervezet, amely a felelős erdőgazdálkodást támogatja világszerte. Az FSC™ címke annak biztosítéka, hogy az Ön által vásárolt papír FSC™ tanúsítvánnyal rendelkező, fenntarthatóan kezelt erdőkből származó fából készül. Van egy FSC™ újrahasznosított címke is, amely igazolja a 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült papírt.

 Az ezzel a címkével ellátott termékek FSC™ tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származó anyagokat használnak. Az erdőket szigorú szabványok szerint kezelik és független harmadik fél auditálja.

"A Mondi összes erdészeti tevékenysége FSC™ tanúsítvánnyal rendelkezik. Válasszon az alábbi FSC™ tanúsítvánnyal rendelkező papírjaink közül:

Color Copy Original "- Mondi

 

FSC™ recycled

Az FSC™ újrahasznosított címke igazolja, hogy a termék 100%-ban újrahasznosított anyagból készül. Az újrahasznosított anyagok használata hozzájárul a körforgásos gazdasághoz és csökkenti a friss rostok iránti keresletet. 

Bár az FSC™ újrahasznosított szabvány nem írja elő, minden újrahasznosított papírunk egy lépéssel tovább megy, és 100%-ban fogyasztás utáni hulladékból készül. A fogyasztás utáni hulladék minden olyan papír, amely eljutott a végfelhasználókhoz és kiszolgálta élete első ciklusát – más szóval minden olyan papír, amelyet az életciklus végén felhasználnak és ártalmatlanítanak – mielőtt visszafordították volna papírra. 

Az FSC™ szervezet 10 elvet határozott meg, amelyek az erdőgazdálkodást vezérlik, beleértve a munkások és az őslakos népek jogainak védelmét, akiknek helyi közösségei függenek az erdőktől és hatással vannak rájuk.

Válasszon az alábbi FSC™ újrahasznosított tanúsítvánnyal rendelkező papírjaink közül:

NAUTILUS® Classic

PEFC

A PEFC egy 1999-ben alapított nemzetközi non-profit, nem kormányzati szervezet, amelynek célja a fenntartható erdőgazdálkodás előmozdítása független, harmadik féltől származó tanúsítás révén. A PEFC logó azt jelzi, hogy a papírtermékekben lévő farostok PEFC tanúsítvánnyal rendelkező, fenntarthatóan kezelt erdőkből származnak.


 

 

paperman