Környezetvédelem

 HOGYAN LEHET CSÖKKENTENI AZ ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMOT A CSOMAGOLÁSI FOLYAMATON KERESZTÜL?

Minden az ellátási lánccal kezdődik. Egyes csomagolóanyagok gyártása több CO2 -t termel, ugyanakkor mi a helyzet a közlekedési eszközökkel vagy a megújuló csomagolással? Sok mindent tehetünk, amivel csökkenthetjük a szén-dioxid kibocsátást.

1.Nyersanyag fázis
Alacsonyabb fosszilis tüzelőanyag- fogyasztást vagy szén-dioxid kibocsátást igénylő módszerekkel vagy berendezésekkel nyerje ki az alapanyagokat.

2. Gyártási fázis

Cserélje ki a régebbi gépeket, alkalmazzon innovatív módszereket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vagy térjen át megújuló energiaforrásokra!

3. Szállítási fázis

A csomagolás teljes méretének és tömegének csökkentése lehetővé teszi a járművek meghajtásához szükséges energiaforrások csökkentését.

4. Felhasználási fázis

A felesleges hulladék csökkentése. Az újrafelhasználható csomagolási megoldások a környezetterhelést is jelentősen csökkenthetik.

5. Életciklus végi fázis

A termékek készülhetnek újrahasznosítható anyagokból, illetve biológiailag lebomló anyagokból, melyet Mi is előnyben részesítünk.
 

A felelős terméktervezés kiemelkedő fontossággal bír a termék teljes életciklusán keresztül! Tekintse meg esettanulmányunkat, melynél szintén a környezetbarát alternatíva lett előnyben részesítve.

Az ügyfél igénye:

Ügyfelünk szeretett volna áttérni a nem újrafelhasználható megoldásról az újrafelhasználható megoldásra és csökkenteni kívánta a VCI LDPE csomagolását, miközben növeli a termékvédelmet.

ANTALIS megoldás:

PROPYwell keretrekeszes megoldás VCI-papír felhasználásával az alkatrészek korrózió elleni védelmére.

Az Antalis Packaging Design Center Önnek is rendelkezésére áll, ha szeretne változtatni a meglévő csomagolási megoldásán és környezetbarátabb vagy helytakarékosabb alternatívát használna!