Környezetvédelem

Environment_Our_Commitment_SubHome_119x89.jpg

 TCF, ECF és PCF papírok

Lehetséges a papír fehérítése klór nélkül?

"A fehérítés a papír fehérítési folyamatának szükséges lépése, de ennek jelentős környezeti hatása van, különösen a vízi környezetre, az elemi klór használatakor felszabaduló káros kibocsátások miatt. Emiatt minden papírunk elemi klórmentes (ECF) minimum szabvány.

A három fő besorolásra figyelni kell: teljesen klórmentes (TCF), elemi klórmentes (ECF) és technológiai klórmentes (PCF). A három különbséggel kapcsolatos további részletekért tekintse meg az alábbi füleket.

Végső soron mindhárom lehetőség fenntartható választás, tehát attól függ, mi a legfontosabb az Ön számára. A Mondi TCF, ECF és PCF termékeket kínál portfóliójában, hogy minden igényt és preferenciát kielégítsen, és elismerjük a TCF előnyeit (nulla AOX* kibocsátás a vízbe) és hátrányait (alacsonyabb hozam).
 

*AOX: a szennyvízben található összes felszívódó szerves halogén (klór, bróm és jódvegyületek) összege.

Bleaching1.jpg

Teljesen klórmentes [TCF] papír

A teljesen klórmentes (TCF) papírok fehérítetlen vagy klór nélkül fehérített pépből készülnek.

 

Elemi klórmentes [ECF] papír

Az elemi klórmentes (ECF) papírokat olyan cellulózból állítják elő, amelyet származékokkal, például klór-dioxiddal fehérítettek a fenntarthatóbb cellulóz- és papírgyártási folyamat érdekében.
 

A Mondi összes bevonat nélküli finompapír sorozata alapfelszereltségként ECF. 

Termékajánlatunk: Color Copy Original , DNS Premium

 

Technológiai klórmentes [PCF] papír

A technológiailag klórmentes papír (PCF) az újrahasznosított papírok besorolása, ami azt jelenti, hogy az újrahasznosítási folyamat során nem használtak klórt vagy klór-dioxidot; hanem az eredetileg összegyűjtött papírt korábban fehérítették és ezért nyomokban klóros anyagokat tartalmazhat."- Mondi.

Termékajánlatunk: NAUTILUS Classic®

 

paperman