Környezetvédelem

Green_connection_259x194.jpg

Az Antalis zöld kezdeményezése és a Green Star SystemTM

Az Antalis célja, hogy vezető szerepet vállaljon a papíriparban a környezettudatosság terén, azáltal, hogy világos és érthető standardokat határoz meg. Az Antalis cégcsoport mindig is szorosan együttműködött szállítóival, vásárlóival és más érdekeltekkel annak érdekében, hogy az innovációt, a hozzáadott értéket és a magas szintű környezettudatosságot ötvözze. Az anyavállalat támogatja a leányvállalatok olyan kezdeményezéseit, mint a Zöld Hét, Zöld Nap vagy a Zöld Brosúra, mely a fenntartható fejlődést segíti elő.  

 
Annak érdekében, hogy egységes üzenettel támasszuk alá a fenti lépéseket, és következetes, strukturált, csoportszintű környezettudatos stratégiát közvetítsünk, az Antalis “Antalis Zöld Kezdeményezés” elnevezéssel egy átfogó zöld programot indít. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a jövőben a „zöld névjegy”, mint elkötelezett környezetbarát kommunikációs eszköz, azonnal felismerhető. Az Antalis megkülönböztető logója kíséri majd minden olyan lépésünket, melyek környezetbarát projektekkel vagy kezdeményezésekkel állnak összefüggésben. 
 
Alább számos olyan kezdeményezést sorolunk fel, melyek az Antalis zöld névjegyét viselik, és támogatják a csoport törekvését, hogy vezető szerepet vállaljon a környezettudatosság terén.
 

 

 • Környezettudatos  termékválaszték

  Az Antalis ma a piacon az egyik legszélesebb környezetbarát termékpalettával rendelkezik, mely minden nyomtatási technikához alkalmazható és megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is. A széles termékválaszték lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyen beillesszék CSR politikájukba a papír használatot, mely figyelembe veszi a költség és alkalmazhatóság szempontjait is. 

   

  De mit is jelent pontosan a környezettudatos papír? A környezettudatos papír hivatalos meghatározása szerint a papírtermék 2 fő elemet tartalmaz, – a nyersanyagbeszerzést és a gyártási folyamatot - mindkettőhöz egyértelmű környezeti követelményeket rendelve. Az Antalis által meghatározott definíció célja, hogy könnyen érthető, megbízható legyen, szigorú feltételeket írjon elő és nemzetközileg elfogadott szabványokon alapuljon.

  Az Antalis kialakította a papírtermékeket rangsoroló Green Star SystemTM-et (Zöld Csillag Minősítési Rendszert), mely segít könnyen kiválasztani a megfelelő környezetbarát papírt ügyfeleinek. Az Antalis a papírt akkor tartja környezettudatosnak, ha a Green Star SystemTM (Zöld Csillag Minősítési Rendszer) legalább három csillagját megkapja. 

   

   

  Tovább
 • Szállítói  magatartási kódex

  Az Antalis egy beszállítói kiválasztási folyamatot követ, mely elfogulatlan, tisztességes és objektív módon működik. Az Antalis szigorú szállítói magatartási kódexet vezetett be, melyben a potenciális szállítók teljesítményét stratégiai értékük, szállítói kapacitásuk és termékminőségük mellett, társadalmi és környezeti felelősség tekintetében is értékeli. 

  Ha még többet akar megtudni az Antrakról, az Antalis beszállítói láncáról, kattintson ide.

  Tovább
 • fenntartható fejlődést támogató szolgáltatások

  Az Antalis számos olyan szolgáltatást (tanácsadás, oktatás, workshopok…) és eszközt (eco-kalkulátor, brosúrák, mintakönyvek, minták…) kínál, melyek segítik az ügyfelek eligazodását a különböző környezetvédelmi tanúsítványok és szabályozások területén, valamint segítséget nyújtanak a papírválasztás környezeti hatásainak megértésében. A papírfajták műszaki és alkalmazási lehetőségeiről is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

 • Eszközök 

  • Eco-kalkulátor: kalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy a nem újrahsznosított papírokkal szemben mennyivel csökken a  környezeti hatás az újrahasznosított papírok használatával. A kalkuláció eredményét pdf-ben letöltheti és kinyomtathatja, hogy felhasználja a nyomtatott kommunikációjához. 

  Környezettudatos papírok brosúra: megtekintheti a környezetbarát termékek technikai információit, alkalmazási területeit, megtapinthatja magát a papírt, hogy segítsünk megtalálni a megfelelő papírt céljaihoz. 

 • Több telephelyre kiterjedő FSC® és PEFC tanúsítvány

  Az Antalis az első papírkereskedő a piacon, mely több telephelyére kiterjesztette az FSC® és PEFC™ tanúsítványokat, hogy teljes nyomonkövethetőséget és átláthatóságot biztosítson a szállítói lánc minden szakaszában. A logisztikát, az információs rendszereket, a marketing- és értékesítési folyamatokat egyaránt vizsgáljuk. A szabványok használata azt jelenti, hogy az összes tanúsítvánnyal rendelkező ország ugyanazzal a környezeti felelősséggel tartozik ügyfelei felé. 

   

  Tovább
paperman