Nyitvatartás 8.00- 16.00
Kapcsolatfelvétel
Partnerünk?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Antrak®, az Antalis fenntartható beszállítói lánca

Fedezze fel miként erősíti az Antalis az ellátási lánc nyomon követhetőségét és felelősségvállalását!

img-antrak-logo.jpg

 

Közel 300 beszállító CSR információja egy platformon

A beszállítók társadalmi felelősségvállalásáról való alapos információgyűjtéssel, a termékek kötelező engedélyeztetési adataival (beleértve a teljes kimutathatóságot) és a hozzá kapcsolódó gyártási tanúsítványokkal ez az eszköz a fenntartható ellátási lánc-menedzsment élére teszi az Antalist és teljes megbízhatósági garanciát vállal a fogyasztók termékrendelésével kapcsolatban. 

Antrak®: harmonizált és kimerítő beszállítói lánc adatok egy helyen

A beszállítói lánc kimutathatóságáról való széles körű információgyűjtéssel és centralizálással az Antalis nem csak egy olyan pozícióban van, mely szilárd CSR bizonyítványt biztosít a vásárlóknak, hanem meg is könnyíti a szoros és őszinte kapcsolatot a beszállítókkal. Másfelől pedig előnyt kovácsol a felületből azáltal, hogy megvan a lehetősége a közös információgyűjtésre, mely gyakran elszórtan van jelen a szervezeten belül. Az Antalis az egyetlen papírkereskedő, mely bevezetett egy ilyen rendkívül összetett társadalmi-környezeti adatgyűjtő és nyomkövető felületet.

A begyűjtött információkat ellenőrzik és az integrált megfeleltetési rendszer azonosít bármilyen, az egyes szállítókhoz köthető potenciális kockázatot (a termék gyártása során felhasznált fafajoktól a származási országig). Ezután egy belső bizottság feladata, hogy az azonosított kockázat csökkentése érdekében lépéseket tegyen.

Antrak® részletekben

Általános üzleti és kapcsolati információkért a beszállítóknak egy kérdőívet kell kitölteniük az alapos információ biztosításának érdekében:

  • Globális CSR információ

CSR jelentések, közös megegyezések, környezeti szabványok bevezetése, üzleti erkölcs, munkavédelem, egyenlő lehetőségek, az emberi jogok és munkafeltételek tisztelete.

  • Termékszabályozási megegyezés

Egyetértés az EU Faanyag Szabályzattal (papírgyártáshoz használt fa és származási hely), EU Reach irányelvvel, FSC és PEFC standarddal, élelmiszeripari előírásokkal, hulladékkal kapcsolatos irányelvekkel úgy, mint a környezetvédelmi termék jellemzőkkel pl. az alkalmazott újrahasznosított rostok százalékával. Hiteles tanúsítványt kell biztosítani a megegyezéshez.

  • Termékinformációk

ISO tanúsítvány, engedély lejárati dátuma, helyszíni balesetek aránya stb..

Az Antrak® a felelős facellulóz és papír beszerzés irányelvének pontos végrehajtása és folytatása, mely az Antalis erőfeszítéseit részletezi biztosítva ezáltal, hogy törvényes, fenntartható és jól-kezelt forrásból szerzi a faanyagot és támogatja azon kezdeményezéseket és erdőgazdálkodási sémákat, melyek ezt segítik elő. A felület és az irányelv szerves része az Antalis Green Connection kezdeményezésnek, mely szerint a Csoport célja, hogy szorosan együttműködjön a papíripari beszállítókkal, vásárlókkal és más részvényesekkel, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, melyek elősegítik a környezeti kiválóságot.


Az Antrak®-ról

Az Antrak® egy nyílt forrású SaaS felület, melyet a Factor-X fejlesztett ki abból a célból, hogy lehetőséget nyújtson a vállalatoknak, hogy nyomon követhesse a társadalmi és környezeti hatásokat az ellátási lánc mentén egy hatékony és egyszerű módszerrel, mely biztosítja a szabálykövetést. A Factor-X egy szén számviteli tanácsadó, mely kockázati analízisre, innovatív gazdasági modellekre, fenntartható beruházásokra, oktatásokra és tréningekre szakosodott.

 

Tudjon meg még többet a www.factorx.eu és a http://antalis.myrmex.coop/ oldalon!