hírek, vizuális-kommunikációs-hírek

A körkörös utazás

14 febr. 2022 — Green Star System; Körforgás; Prismm; Újrahasznosítás
Nyomtatás
Circularity journey

Iparunk anyagainak élettartamának vége égető probléma, mivel az infrastruktúra gyakran túl korlátozott ahhoz, hogy garantálja a körforgást. Ma arra koncentrálunk, hogy Mi, az Antalis, hogyan járulhatunk hozzá a körkörös útvonalak kialakításához más elkötelezett iparági szereplőkkel való összefogással. Tekintse meg 3 lépéses megközelítésünket!

Iparunk anyagainak élettartamának vége égető probléma, mivel az infrastruktúra gyakran túl korlátozott ahhoz, hogy garantálja a körforgást. Ma arra koncentrálunk, hogy Mi, az Antalis, hogyan járulhatunk hozzá a körkörös útvonalak kialakításához más elkötelezett iparági szereplőkkel való összefogással. Tekintse meg 3 lépéses megközelítésünket!

A körkörös utazás megkezdése, a 3 lépéses megközelítés

Vizuális kommunikációs Green Star System® rendszerünk segít Önnek jobban megérteni a különböző terméktípusok hatását és felelősségteljesebb anyagválasztást eredményez. Az újrahasznosíthatóságot tekinti termékeink élettartamának végén meghatározó tényezőnek. A magas újrahasznosíthatóság azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a terméket végül újrahasznosítják. Ez a helyi infrastruktúrától függ, a begyűjtéstől a végső piaci újrahasznosításig. Ez az oka annak, hogy az Antalis olyan elkötelezett partnerekkel szövetkezik, mint például az Egyesült Királyságban működő Prismm Environment, amely arra törekszik, hogy meghatározza és kidolgozza a piacra dobott megoldásaink számára a játékot megváltoztató gyűjtési és újrahasznosítási útvonalakat.

Az Antalis-szal szorosan együttműködve a Prismm Environment összegyűjti és továbbítja a bálázott PVC bannereket egy Lancashire-i (Északnyugat-Anglia) létesítménybe. Az anyagot ezután felaprítják, összekeverik más hulladék PVC-vel és fröccsöntő gépekbe helyezik, így forgalmi kúpokat és ideiglenes forgalmi akadályokat állítanak elő.

Ahogy John Hutton, a Prismm környezetvédelmi igazgatója magyarázza: „A vizuális kommunikációs anyagokhoz hasznos, életciklus végi megoldások létrehozása izgalmas és kihívásokkal teli küldetés, mert nagyon sok a tennivaló. Vegyük például a polimereket. Ezek az anyagok nagy szegregációt jelentenek, mivel nagyon különböző sebességgel olvadnak. Ez a szegregáció minimálisra csökkenti az újrahasznosítók érdeklődését a kisebb mennyiségek és az azonosítatlan üzleti lehetőségek miatt.

Partnereink más ágazatokban és anyagokban szerzett tapasztalatainak köszönhetően egy 3 lépésből álló módszertant tudunk kidolgozni a körkörös vizuális kommunikációs gazdaság felé vezető út nyomon követésére.

 

1. Tanulmányozás

Iparunk minden szereplője egyre jobban érti a fenntarthatóságot, a nyomtatóktól a kiskereskedőkig. Mindazonáltal továbbra is létfontosságú annak hangsúlyozása, hogy valójában milyen kihívást jelent az újrahasznosítás. A környezetbarát tervezésre, a fenntartható beszerzésre és a felelős vásárlásra fordított sok erőfeszítéssel kár látni, hogy az élettartam végén a teljesítmény nem elegendő a valódi körkörösség eléréséhez. A figyelemfelkeltés ezért kiemelten fontos!

 

2. Együttműködés

Ez nem friss hír, de egy nagyon versenyképes iparágban vagyunk. Mégis, a nagyobb környezeti kép minden szereplője számára azonos, a mi nagyobb értékláncunk is. Ezért kell összefognunk, hogy megragadjuk a lehetőséget, amit a körkörösség jelent. Együttműködéssel sajátos megoldásokat találhatunk tevékenységünkre és pozitív változást inspirálhatunk a befolyási körünkön túl.

 

3. Megvalósítás

Ahogy Jon Hutton írja le: „A körkörösség felé vezető út hosszú. Úgy gondoljuk, hogy ennek nyomon követése 5 éves út. A megoldások kétségtelenül léteznek. De időbe telik megtalálni őket, kreatívan együttműködni az összes érdekelt féllel és olyan rendszereket kidolgozni, amelyek értéket jelentenek minden érintett számára.

 

Mi az Antalisnál tudjuk, hogy a körkörösség komoly kihívást jelent, de határozottan megküzdünk vele. Eltökélt szándékunk, hogy ezt megvalósítsuk partnereinkkel és közösségünkkel. Szóval, ha van ötleted, kérdésed, vagy egyszerűen csak szeretnél csatlakozni hozzánk ezen az izgalmas és nélkülözhetetlen utazáson, akkor jelezd nekünk!