hírek, vizuális-kommunikációs-hírek

A POPAI-tanulmány legfontosabb megállapításai

14 febr. 2022 — POSM; Újrahasznosítot csomagolás; Lépések
Nyomtatás
popai-banner_847x400.jpg

Mivel az újrahasznosítás a vállalati napirenden szerepel, a POPAI megvizsgálta, hogy az ideiglenes POSM & Packaging számára előnyös-e ez a megfontolás az életciklus végén. Mondjuk úgy, hogy van mit tenni…

Mivel az újrahasznosítás a vállalati napirenden szerepel, a POPAI megvizsgálta, hogy az ideiglenes POSM & Packaging számára előnyös-e ez a megfontolás az életciklus végén. Mondjuk úgy, hogy van mit tenni…

Kulcsfontosságú megállapítás a POSM és a csomagolások újrahasznosításának növelésére

2021-ben az Antalis összeállt a POPAI UK-val, hogy szponzorálja a POS anyagok újrahasznosítási gyakorlatával kapcsolatos kutatásaikat.

Miért? Mert mi az Antalisnál elkötelezettek vagyunk a felelősségteljesebb vizuális kommunikációs piac mellett. Ezért úgy gondoljuk, hogy az ilyen kezdeményezések támogatása létfontosságú a pozitív változás előmozdításához és a jobb gyakorlatok inspirálásához iparágunkban.

Így tehát egy átfogó módszertanon keresztül, amely egyesíti az asztali kutatást, a vezető márkákkal és kiskereskedőkkel folytatott interjúkat, valamint az üzletek utáni vizsgálatot, a POPAI közelebbről megvizsgálja, mi történik az ideiglenes értékesítési pontok anyagaival (POSM) és a másodlagos csomagolással (amelyeket főleg az Egyesült Királyságban dobnak ki és Írországban a kiskereskedők hulladékáramán keresztül). A tanulmány arra is törekszik, hogy azonosítsa azokat az akadályokat, amelyek megakadályozzák a POSM és a másodlagos csomagolás hatékony újrahasznosítását.

 

Elvégzendő munka, előrelépések.

A POPAI Temporary POSM & Packaging újrahasznosítási riport feltárja, hogy az újrahasznosítás a kiskereskedelemben már évek óta felkapott téma és a hangsúly elsősorban az elsődleges csomagolásra (a termékkel közvetlenül érintkezve) került. Ezt a csomagolást, amely elhagyja az üzletet, a vásárlónak kell megsemmisítenie. És általában meg is teszi.

Úgy tűnik azonban, hogy kevés figyelmet fordítanak az értékesítési pontok újrahasznosítására. Miért? A POPAI rájött, hogy a POSM újrahasznosítási és környezetvédelmi vonatkozásai ritkán szerepelnek a kiskereskedők és márkák CSR-politikájában. Sőt, a márkák túlnyomó többségének fogalma sincs, hogy az üzletekbe szállított POSM-kijelzőből végül mennyi kerül újrahasznosításra. Az általános feltevés az, hogy a karton szisztematikusan bekerül a kiskereskedők kartonpapír-újrahasznosítási áramába. Ez azonban nem mindig van így.

 

popai-1.jpg

Ki legyen felelős a POSM és a másodlagos csomagolás újrahasznosításáért?

Az iparág egyöntetűen azon a meggyőződésen van, hogy a felelősséget a kiskereskedőknek kell viselniük. Mindazonáltal egyes márkák elismerik szerepüket az élettartam végén történő újrahasznosítás elősegítésében. Biztatóan úgy tűnik, hogy a kiskereskedők, márkák és beszállítók közötti párbeszéd erősödik. Ez egyszerűen létfontosságú, mivel az együttműködés kulcsfontosságú gyorsítószer az újrahasznosíthatóság javításához és az újrahasznosítási arány javításának módjainak azonosításához.

 

Azonosított kulcsfontosságú újrahasznosítási gyorsítók

  • Újrahasznosítási útmutató
  • Erősebb környezetbarát tervezési irányelvek
  • A megközelítés következetessége

 

A kutatás rávilágít arra, hogy rendkívül biztató kezdeményezések valósulnak meg a jobb újrahasznosítás és a haladás mérése érdekében. Ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy milyen kihívást jelent majd az iparágon belüli tisztességes és megbízható összehasonlítások elvégzésére felhasználható megbízható adatok beszerzése. Emiatt az erősebb jogalkotás és az állami felügyelet is a pozitív változás jelentős mozgatórugója.

 

popai-2.jpg

A jövő fényes lehet

Az idő, a tapasztalat, az erőforrások és az intelligencia hiánya ellenére a szándékok jók. A fenntarthatóság és az újrahasznosítás a legtöbb kiskereskedő, márka és beszállító számára kiemelten napirenden van. Egy dolog világos. Sok munka vár még arra, hogy ezen a területen valódi előretörést érjünk el. Az Antalis pedig elkötelezett amellett, hogy jobb újrahasznosítási gyakorlatokat ösztönözzön közössége körében.