hírek, vizuális-kommunikációs-hírek, zöld-hírek

Szoros partnerkapcsolat a fenntarthatóságban

08 dec. 2022 — Kompozitok; Fenntarthatóság; Gyártás; Erőforrások
Nyomtatás
3A Composites

A 3A Composites beszállító fontos szerepet játszik abban, hogy segítse az Antalis fenntarthatósági ambícióit.

A 3A Composites beszállító fontos szerepet játszik abban, hogy segítse az Antalis fenntarthatósági ambícióit.

A fenntarthatóság iránti megingathatatlan elkötelezettségének részeként az Antalis magas követelményeket támaszt beszállítóival és partnereivel szemben. Szerencsére a legnagyobb beszállítóját, a 3A Composites-t nem kell meggyőzni, hiszen már jóval előrébb járnak.

A kiváló minőségű kompozit anyagok, műanyag filmek és könnyű habkartonok vezető gyártója, a 3A Composites világszerte elismert vizuális média megoldásokat kínál. Az elmúlt néhány évben a vállalat felgyorsította fenntarthatóság felé vezető átalakulását.

Benjamin Burkard, a 3A Composites értékesítési igazgatója számára a CSR szakmai és személyes szenvedély. „Őszintén szólva azt szeretném, hogy a gyermekeim élhető földön lakhassanak, úszhassanak a vízben, ehessenek halat és élvezhessék a természetet” – elmélkedik Burkard. „Mi vagyunk az a generáció, amely eldönti, hogy megtehetik-e ezt. Mi vagyunk azok, akik változást hozhatunk.”

Hét évvel ezelőtt a 3A Composites bemutatta a DISPA®-t, a cég első teljesen FSC® tanúsítvánnyal rendelkező papírból készült, így 100%-ban újrahasznosítható nyomathordozóját. A közelmúltban ezt követte a DISPA®outdoor, amely optimális megoldás a rövid távú kültéri médiára, különösen a választási táblákra.

Ezenkívül a 3A Composites helyi megközelítéssel is büszkélkedhet, amely abból áll, hogy a lehető legtöbb anyagot ugyanazon a régión belül szerzik be, termelik és értékesítik. Létrehozták saját belső minősítési rendszerüket is, hogy objektívebb módon számszerűsítsék és nyomon kövessék fenntartható teljesítményüket – a FIVE-DOT-MISSION-t. Nemrég pedig részesedést vásároltak a Swedboardban, egy svédországi gyártóban, amely fenntartható, nagy teljesítményű kartonpapír-megoldásairól híres.

Burkard szerint a haladáshoz hosszú távú jövőkép szükséges. „Nem csak gyors megoldásokat keresünk, amelyeket könnyen eladhatunk az ügyfeleknek” – folytatja Burkard. „A hosszabb távú befektetésekre is összpontosítunk, amelyek az elkövetkező években hoznak hasznot.”

A jövőben a vállalat folytatja környezetbarát termékpalettájának fejlesztését és végső soron azt remélik, hogy minden terméküknél 100%-ban újrahasznosított tartalmat érnek el. Azt is tervezik, hogy független auditorokkal dolgoznak együtt annak biztosítása érdekében, hogy saját beszállítói hálózatuk megfeleljen a fenntarthatósági követelményeiknek.

Az általuk értékesített termékeken túl a 3A Composites szorosan illeszkedik az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljaihoz (SDG), amely a gyermekvédelemtől és a nemek közötti egyenlőségtől a CO2-csökkentésig mindent átfog. Valójában a közelmúltban jelentős beruházásokat hajtottak végre az energiahatékonyabb gyártási helyszínek és folyamatok fejlesztése érdekében, amelyek a napelemektől a vízmegőrzésig, sőt a hő átadására és újrafelhasználására alkalmas speciális gépekre is kiterjednek majd.

A 3A Composites és az Antalis egyaránt izgatott a közös irány miatt, amely felé haladnak. „Az Antalis azon ritka partnerek egyike a világon, akik valóban elkötelezettek a fenntarthatóság felé” – összegzi Burkard. „Összevont, fenntarthatóság vezérelt üzleti modelljeinkkel úgy érzem, hogy valóban ugyanazon az úton járunk, mind portfólióink, mind stratégiáink tekintetében. Együtt előmozdíthatjuk az átállást és segíthetünk ügyfeleinknek a fenntarthatóbb alternatívákra való átállásban.”

 

Tudjon meg többet kezdeményezésünkről