hírek-események, blog, események, zöld-hírek, vizuális-kommunikáció

Fenntartható rendezvények és kiállítói standok: Az Antalis fő inspirációja!

28 nov. 2023 — Fenntartható tervezés; fenntartható anyagok, kiállítások, rendezvények, standok, környezettudatosság
Nyomtatás
Sustainable events and exhibitions stands

A szakkiállítások és az iparági összejövetelek létfontosságú eszközök a vállalatok számára, hogy kapcsolatba léphessenek új és meglévő ügyfelekkel, de ezek gyakran magas környezetvédelmi árral járnak. Az EcoBooth tanulmánya szerint az Egyesült Királyság rendezvényipari ágazata körülbelül 1,2 milliárd kg szén-dioxidot bocsát ki évente és körülbelül 100.000 tonna hulladékot termel, amelyet vagy elégetnek vagy hulladéklerakókba szállítanak. A legtöbb marketing anyag, sőt az ideiglenes kiállítási standok is a szemétbe kerülnek. Ezen változtatni kell!

A szakkiállítások és az iparági összejövetelek létfontosságú eszközök a vállalatok számára, hogy kapcsolatba léphessenek új és meglévő ügyfelekkel, de ezek gyakran magas környezetvédelmi árral járnak. Az EcoBooth tanulmánya szerint az Egyesült Királyság rendezvényipari ágazata körülbelül 1,2 milliárd kg szén-dioxidot bocsát ki évente és körülbelül 100.000 tonna hulladékot termel, amelyet vagy elégetnek vagy hulladéklerakókba szállítanak. A legtöbb marketing anyag, sőt az ideiglenes kiállítási standok is a szemétbe kerülnek. Ezen változtatni kell!

Váltson fenntartható anyagokra!

Az expo szervezők és kiállítók kreatív módszereket próbálnak bevetni a rendezvények és kiállítások környezeti lábnyomának csökkentésére. A fenntarthatóbb anyagokat használó dizájnok drámaian csökkenthetik az ideiglenes kiállítások környezeti hatásait, ugyanakkor mégis szemet gyönyörködtető standokat eredményeznek. A közelmúltban megrendezett Iconic Norwich Brands kiállítás tökéletes példa arra, hogyan építsék be a fenntarthatósági célkitűzéseket a rendezvénytervezésbe, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy környezettudatosabb módon vegyenek részt a konferencián.

The switch to sustainable materials
 

Az Antalis UK-val együttműködve, a kiállítás nyomtatási szponzora, a CIM Signs and Graphics megépítette Katz Display Board-ból 60 résztvevő márka bemutató standját. A Katz egy farost alapú, teljesen újrahasznosítható lemez, amelyet digitális nyomtatáshoz terveztek. Mark Baker, a CIM ügyvezető igazgatója cége saját standját Xanita Printből és Xanita Kraftból építette, két rendkívül erős és sokoldalú anyagból, amelyek sokkal könnyebbek és könnyebben újrahasznosíthatók, mint a hagyományos közepes sűrűségű farostlemez (MDF). Az Antalis által adott ötletek alapján a cég papíralapú anyagokból építette meg a kiállításon a bemutatópaneleket, az állvány közepét, sőt asztalokat és székeket is. Sok termék újrafelhasználható a jövőbeni eseményeken, és mindegyik újrahasznosítható.

Claire White
 

„Fenntartható kiállítási stand tervezése és gyártása sokkal többről szól, mint amit vizuálisan bemutatunk” – mondta Claire White, az Antalis UK tanácsadója. „A fenntarthatóságot a projekt minden szakaszában figyelembe kell venni és felül kell vizsgálni.”

Középpontban a környezetbarát tervezés

A kiállítói standok nem az egyetlen szempont rendezvényszervezéskor. Fenntarthatóbb események megrendezésekor a projekt minden szempontját figyelembe kell venni, kezdve az esemény helyszínének megválasztásával. A CO2 lábnyom csökkentése érdekében energiahatékonynak és tömegközlekedésen keresztül is könnyen elérhetőnek kell lennie. Az olyan funkciók, mint a jegyértékesítés, a reklámozás és a szállástervezés, a lehető legnagyobb mértékben digitalizálhatók a hulladék csökkentése érdekében. A rendezvény vendéglátóinak minimalizálniuk kell az élelmiszer-pazarlást és újrahasznosítható vagy újrafelhasználható evőeszközöket kell használniuk.

Eco-design for event planning
 

A rendezvényszervezők és az ügynökségek különböző iparágakban dolgoznak azért, hogy megfelelően tájékoztassák a tervezőket és a résztvevőket az összejöveteleik környezeti hatásairól és azok minimalizálásáról. A hatások csökkentésére szolgáló megoldások azonban nem mindig könnyen beláthatók. Az Antalis szakértője, Claire White azt javasolja, hogy a rendezvény résztvevőinek időt kell szánni és erőfeszítést kell tenniük, hogy megértsék a számukra elérhető lehetőségeket a felelősségvállalásban.

„Végezzen kutatást és mindig kérdezze meg a termék eredetét és újrahasznosíthatóságát!” – javasolja. „Sok hamis zöld termék van a piacon. Az Antalisnál a Green Star System™ rendszert azért fejlesztettük ki, hogy segítse ügyfeleit a legmegfelelőbb anyagok kiválasztásában egy fenntartható kiállítási stand létrehozásához – vagy bármilyen más projekthez!”

Környezetbarát anyagok

Az időszaki kiállítások kialakítása a legnagyobb tényező, amely meghatározza egy rendezvény fenntarthatósági profilját. Jellemzően ezek adják az események során keletkező hulladék 80%-át. A széles formátumú nyomtatás varázslatával azonban már innovatív alternatívák állnak rendelkezésre az egyszer használatos, nem újrahasznosítható standok helyett. Olyan anyagokat és mintákat tartalmaznak, amelyek nemcsak csökkentik a környezeti hatásokat, hanem rendkívül kreatív, figyelemfelkeltő kialakításokat is készítenek.

New eco-responsible materials

 

Az Imageco, a leedsi székhelyű széles formátumú nyomatokat és feliratokat gyártó cég ezeket a fenntarthatóbb kiállításokat tervezi és gyártja rendezvények és üzletek számára. Az Antalis-t bízza meg mindig nyomdai és kiállítási projektjeihez környezetbarát anyagok beszerzésére. Az Antalis szakértőivel együttműködve Nathan Swinson Bullough, az Imageco ügyvezető igazgatója a Xanita táblát használta fel cége kiállítási standjának felépítéséhez a Marketing Show North-on, amely a marketingesek és ügynökségek legnagyobb találkozója Londonon kívül. Az anyagot felhasználta a kiállítási stand nagy részének megépítéséhez, beleértve a hátsó falakat – tévéképernyővel – a hatszögletű elválasztókat/állványoldalakat, lábazatokat, sőt a székeket is.

A Bullough a jövőben több ügyfelével is a Xanitát fogja használni, a Marketing North kiállítás pedig a termékben rejlő lehetőségeket kívánta bemutatni. „A Xanita a tökéletes anyag a rövid távú standok építéséhez” – mondta. „Kreativitásunk a termék rugalmasságával párosulva óriási sikert aratott standunkon.”

A méhsejt szerkezetű lemez gyorsan a legnépszerűbb építőanyaggá vált a rendezvényiparban. Teljesen újrahasznosítható papíralapú termék, könnyen csomagolható és szállítható. Könnyű, erős és költséghatékony, így teherhordó szerkezetek és dekoratív részletezések készítésére is alkalmas. A szerkezetek könnyen össze- és szétszerelhetők és többször is újra felhasználhatók, mielőtt hasznos élettartamuk végén újrahasznosítanák őket. Az anyag segíthet a vállalkozásoknak és a márkáknak egy körkörösebb és fenntarthatóbb termelési modell elfogadásában.

 

Az emberek szeretnek tapasztalatokat gyűjteni és megosztani. Sem a járvány, sem az e-kereskedelem növekedése nem változtatott ezen a tényen. A szakkiállítások és az iparági események továbbra is az üzleti marketing fő részét képezik.

Ezeknek azonban nem kell környezeti katasztrófának lenniük. Az új anyagok, technológiák és tervezési folyamatok megjelenésével az egyedi építésű kiállítások nemcsak kreatív bemutatókkal vonzhatják az embereket, hanem csökkenthetik a negatív környezeti hatásokat is. Az Antalis olyan szakértőkkel rendelkezik a csomagolás, a nyomtatás és az anyagok terén, amelyek segíthetik a vállalkozásoknak és a márkáknak megragadni a lehetőségeket.