Az Antalis Interior Design Award 2022-ben harmadjára került megrendezésre és hatalmas sikert aratott. A 2022.10.01-től 2023. 01.31-ig tartó belsőépítészeti verseny hivatalosan lezárult és büszkén jelenthetjük ki, hogy 2 magyar győztes is kikerült a versenyből!

Az Antalis Interior Design Award 2022-ben harmadjára került megrendezésre és hatalmas sikert aratott. A 2022.10.01-től 2023. 01.31-ig tartó belsőépítészeti verseny hivatalosan lezárult és büszkén jelenthetjük ki, hogy 2 magyar győztes is kikerült a versenyből!

A pályázók 12 kategóriában tölthették fel projektjeiket online:

  • Már elkészült projektek (Vendéglátási egység: hotel, kávézó, étterem, Irodai környezet, Üzlet vagy bolt egység, Otthon, illetve Nyilvános épület kategóriák): 5 díj
  • Coala Windows Decor anyagok kategória: 1 díj
  • Coala Interior Film anyagok kategória: 1 díj
  • Az Antalis fenntartható vizuális kommunikációs anyagainak használatáért: 1 díj
  • 3D projekt fehér modellezésben: 1 díj
  • Eredeti mintázat, motívum (pattern) díj: 2 díj
  • Közönségszavazat (a verseny dedikált honlapján legtöbb „Like”-ot kapott projekt): 1 díj

A Már elkészült projektek Otthon kategória győztese a Vineyard House – Part 2. (Powder room) projekt lett Szőke Hajnalka (Mashni Home & Design) belsőépítész tervezése és a Triform – Neon Kft. kivitelezése alapján.

Ez a történelmi ház a XIX. század végén épült Budapest szomszédságában, a hagyományosan szőlőművelésre használt domboldalon.

A tulajdonosok a Mashni Home and Design-t bérelték fel, hogy ezt a csaknem 130 éves szőlőültetvényről ismert házat hangulatos családi házzá alakítsák át.

Az ingatlan eredeti szerkezete sóskúti kőből és téglafalból épült. A korábban használt anyagok egyensúlyozására Böjtös Andreával, a Triform Neon Kft-vel ötletelni kezdtek, hogy megtalálják a tökéletes mintákat, árnyalatokat és színeket. Ezt követően az Antalis kollekcióból választottak speciális nyomtatható anyagokat, tapétákat és textilhatású Coala Interior Filmet, hogy megvalósítsák eredeti elképzelésüket.

A projekt nagysága miatt lehetőségük nyílt az Antalis kollekció anyagainak széles skálájával dolgozni. Minden anyagot gondosan választottak ki Andreával együtt, hogy harmonizálják az egyes helyiségek funkcióját és kialakítását.

Az otthonos érzés elérése érdekében a projekt során a következő anyagokat használták:

– Előszoba és vendégfürdőszoba: Coala Decowall S (speciális szigeteléssel) – a kellemes érzésért és a hosszan tartó használatért

– Előszoba: Nyomtatható lenvászon megjelenésű szövet – hogy az ablak római rolója illeszkedjen a meglévő tapétakialakításhoz

– Púderszoba és hálószoba: Coala Textile Wall Deco – a kiválasztott minták hatásának maximalizálása és a zökkenőmentes kialakítás előnyei érdekében

– Fürdőszoba: Arlon DPF8200 High Tack & Arlon Series 3420 Matt – a természetes megjelenésért a nagy igénybevétel mellett

– Fürdőszoba: Coala Interior Film ST02 Fabric – a szövetszerű megjelenés érdekében a különböző expozíciókkal rendelkező helyiségekben

– Mestergardrób: Coala Textile Backlit City Fabric – hogy „természetes” fényt vigyen ebbe az ablaktalan helyiségbe azáltal, hogy a teljes mennyezeten letakarja a LED-es világítópaneleket.

230227_BAR_Szöke_Hajni_lakás_tapéta18703[1].jpg

230227_BAR_Szöke_Hajni_lakás_tapéta18848[1].jpg

230227_BAR_Szöke_Hajni_lakás_tapéta18855[1].jpg

 

A Közönségszavazat nyertese pedig a Stühmer Chocolate Shop GoBuda Shopping Center Budapest projekt lett a CerkaDesign Kft. kivitelezése által.

„A Cerkadesign Kft. családi és baráti vállalkozásként 2001 óta nyújt reklám- és dekorációs szolgáltatásokat Nagypál Zsolt vezetésével. 5 fős csapatuk dinamikus, fogékony az új szoftverek, technológiák és összetevők alkalmazására, legyen szó grafikai tervezésről vagy akár kivitelezésről. Nagy kihívást jelentett a vállalkozás fejlesztése, amely sikeresen együttműködött a látványos belső bútorok kivitelezéséért felelős Berill bútor Kft.-vel. Külön köszönet jár a Stühmernek az ingyenes anyagválasztás lehetőségéért. Így került kiválasztásra a Coala Interior Film termékcsalád és a Coala Printbond lemezek, a dekorációk jelentős részével, az Antalis szakmai támogatásával. A projekt résztvevői Nagypál Zsolt, Nagypál József, Szalaki Attila, Pummer Péter voltak Bungó Béla Antalis dolgozó támogatásával.”

A projekt nehézsége a belső fólia plotterrel történő levágása volt. A hullámos csíkok felhelyezése is kihívást jelentett. A Coala Interior Film Q3 Ecosolvent nyomtatóval történő nyomtatása kiváló eredményt hozott létre.

A projekt 6910 like-kal nyerte meg a közönségszavazatot és ezzel 1000 euró készpénznyereményre is jogosult lett.

DSC_4823.JPG

DSC_4847.JPG

DSC_4848.JPG

 

A projektek megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.antalisinteriordesignaward.com/

 

A verseny ideje alatt 411 érvényesített projekt érkezett be és Magyarország a TOP3 legjobb minőségű beküldött projektek között volt.

A győztes projektek résztvevői 2023. március 30-án egy párizsi díjátadó keretében fogják átvenni a díjakat!

Találkozzunk a következő kiadáson!