inspiráció-történetek, felhasználás, blog, hírek

A Creative Power Awards magazin ünnepli az iparágat!

08 nov. 2022 — ACPA; Kreatív magazin; Nyertesek; Döntősök
Nyomtatás
ACPA

Világszerte virágzó kreatív iparral, valamint számos díjjal, amelyek a kreatív tudományágak széles skáláját magukba foglalják, azt gondolhatnánk, hogy a világ telített, amikor a kiváló tervezésért járó elismerésekről van szó. Ez igaz lehet bizonyos tudományterületekre, például a webdizájnra vagy a reklámozásra, de a lehetőségek közel sem olyan széles körben elterjedtek azon tervezők számára, akik kifejezetten nyomdai tervezésben jeleskednek.

Világszerte virágzó kreatív iparral, valamint számos díjjal, amelyek a kreatív tudományágak széles skáláját magukba foglalják, azt gondolhatnánk, hogy a világ telített, amikor a kiváló tervezésért járó elismerésekről van szó. Ez igaz lehet bizonyos tudományterületekre, például a webdizájnra vagy a reklámozásra, de a lehetőségek közel sem olyan széles körben elterjedtek azon tervezők számára, akik kifejezetten nyomdai tervezésben jeleskednek.

ACPA

ACPA

 

A zsűri Párizsban gyűlt össze, hogy elbírálja az összes díjazott projektet

A zsűri két gyönyörű nyári napon gyűlt össze Párizs belvárosában és a nyomdaipar különböző perspektíváival rendelkező, nagy tudású szakértőkből állt. A zsűri a tervezői, kommunikációs és produkciós feladatok széles skáláját képviselő tapasztalt szakemberekből állt: Yann Cloutier az Atelier Bulk-tól, Emilios Theofanous a Monotype-tól, Amy Nelson-Bennett a Positive Luxurytól, Martina Hahn Rodig a Hinderer + Mühlichtől, Elliott Moody a The Theatre-tól. Brand Identity, Laurent Nogues a Créanogtól, Golnar Roshan a Rive Roshantól és a Design & Practice-től és Laurence Chastaing a Chaneltől.

A zsűri ülései magukban testesítették meg azt, amit az Antalis Creative Power-rel kívántunk elérni: olyan fórumot teremteni, ahol a kreatív szakemberek megoszthatják egymással a perspektívákat, megvitathatják a szakterületük újdonságait és megoszthatják a jövőbeli fejlesztésekkel kapcsolatos betekintést.

Kategóriák

ACPA

Minden kategóriának megvolt a maga győztes trófeája, amelyet Maud Vantours tervezett

A díjak nyolc kategóriát ölelnek fel – négy specifikus alkalmazástípusokra összpontosít. A következő kategóriák adták a legkreatívabb projekteket: márkatudat és irodai alkalmazás, jelentések és megjelenések, csomagolás és promóció, valamint levelezők és meghívók.

ACPA

ACPA

ACPA

Válogatott kategória döntősök: Kínai újévi piros csomagolóanyag a NowMatters Hong Kong-tól,
Lobster Antwerp LAB  márkamegjelenés és a Studio Činčera pop-up könyv a Lasvit üveggyártó cég számára

 

Miközben az Antalis fellendíti a társadalmi és környezeti bevált gyakorlatok támogatására irányuló kezdeményezéseit, négy különdíjat is kiosztottak olyan kritikus kategóriákhoz, amelyek tudatosabb és holisztikusabb megközelítést hirdetnek a tervezésben és a nyomtatásban.

A kis környezeti lábnyomú nyomtatott projektek különdíját az Eco Conception megnevezés alatt ítélték oda. Az Antalis Creative Power ezzel a díjjal azt kívánja hangsúlyozni, hogy a kreatív iparágaknak pozitívan kell hozzájárulniuk a világ klímacéljainak eléréséhez.

ACPA

ACPA

Az Eco-Conception kategória győztese: a MATH bőrápoló és a Miranda Printing együttműködése volt egy  olyan 
környezetbarát anyagokkal és összeszereléssel létrehozott csomagolással, amely nem használt ragasztót és csupán minimális mennyiségű tintát

 

A Creative Power kezdeményezéseket és cikkeket is prezentált a Design for Good kategória alatt. Mostantól ez az egyik olyan különdíj, amellyel olyan nyomtatott projekteket méltatnak, amelyek a design segítségével felhívják a figyelmet egy adott ügyre vagy támogatnak egy jótékonysági vagy civil szervezetet.

ACPA

ACPA

A Design for Good kategóriában elnyert Colors for Ukraine plakátprojektet értékeli a zsűri

 

A Paper Stories kategória azokat a nyomtatott projekteket díjazza, amelyek papírválasztásukon keresztül mesélnek el egy történetet, a kreativitás érzelmi és narratív erejére összpontosítva. A papír kiválasztása kreatív tevékenység és kritikus lehet a designon belüli hangulat vagy kifejezésmód kialakításában.

A Print Excellence, amelyet egyesek a díjak között választottak ki, annak eredménye, hogy a zsűri a vizuális kivitelezés és a nyomtatási technikák alapján kiválasztotta kedvenc projektjét a döntősök közül. Minden projekt automatikusan ebbe a kategóriába is bekerül.

 

ACPA

A Print Excellence és a Mailers & Invitations kategória győztese: Coffret Mémoire Poétique Camille Vignaud tervezése által, mely
pamut, szőtt és átlátszó papírra nyomtatott virágfotogramok gyűjteménye

Publikáció

Egyedülálló kidolgozású kiadvány készült, amely az összes döntős és nyertes munkáját tartalmazza és a munkákat fényképekben és szövegben dokumentálja, hogy megragadja a díjak körébe tartozó anyagok szélességét, sokszínűségét és minőségét. Ennek a magazinnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a nyomtatás szépségére és lehetőségeire, többféle kreatív papír felhasználásával, beleértve az Olin Origins és az Olin Design különféle tulajdonságait. A formátum – amely különböző méretű, egymás köré tekeredő szakaszokból áll – úgy lett kialakítva, hogy azonnali rálátást biztosítson a papírok textúrájának sokféleségére.

 

ACPA


Többféle kreatív papírok felhasználásával készült

 

A zsűri több tagja is aktívan közreműködött a magazin elkészítésében. A nyertesekről szóló cikkek egy részét a The Brand Identity írta, a kiadvány tervezése pedig a Design & Practice kezében volt. A Hinderer + Mühlich készítette a szerszámot a borítón lévő fóliához – egy rendkívül részletes, mikro-maratott szerszámot, amely vizuális mélységet és élő bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a papír mennyire jól fogadja ezt a bonyolult forró fóliamintát.

ACPA

ACPA

Részletek a borító fóliázásáról és a belső tervezésről az Antalis Creative Power Awards Magazinban

 

A magazin ingyenes, az Antalis honlapján keresztül bárki igényelheti. Tartalmaz egy teljes vizuális áttekintést a nyertesekről és a döntősökről, háttérinformációkat a díjakról, egy interjút a díjak tervezőjével, Maud Vantoursszal és további releváns információkat.

A kreatív kultúra megünneplésére és támogatására törekedve az Antalis Awards egyre növekvő platformmá válik, amely egyre nagyobb kiterjedéssel, léptékkel és mélységgel lép be a szélesebb tervezői közösségbe.