A vinil autófólia olyan, mint egy második réteg, amely a jármű külsejét takarja. A jármű becsomagolása hatékony módja annak, hogy népszerűsítse vállalkozását, kommunikáljon a márkaidentitásról, a termékekről, a szolgáltatásokról vagy eseményekről.

Bármelyik járművet új életre keltheti! Minden típusú jármű díszíthető, például autók, kisteherautók, buszok, teherautók, vonatok, motorkerékpárok, motoros szánok, jet-skik, vízi járművek…

A vinil autófólia olyan, mint egy második réteg, amely a jármű külsejét takarja. A jármű becsomagolása hatékony módja annak, hogy népszerűsítse vállalkozását, kommunikáljon a márkaidentitásról, a termékekről, a szolgáltatásokról vagy eseményekről.

Bármelyik járművet új életre keltheti! Minden típusú jármű díszíthető, például autók, kisteherautók, buszok, teherautók, vonatok, motorkerékpárok, motoros szánok, jet-skik, vízi járművek…

arlon-mini10.jpg

mini-wrapping.jpg

A vinil autófólia egy egyszerű módja annak, hogy új külsőt, új színt vagy esetleg matt felületet adjon egy autónak, ahogyan ez manapság nagyon felkapott. A színek, stílusok és minták végtelen választéka közül választhat. Tudja, hogy az autófóliák kevesebbe kerülnek, mint egy új fényezés? Az autófóliázást az általában pár évig használt céges autóknál érdemes megfontolni.

Mekkora lefedettségre van szüksége: vágott, részleges vagy teljes csomagolás?

Az autófóliák különbözőek és részben vagy egészben lefedhetik az autót. A fóliákat elsősorban arra tervezték, hogy csak az autó gyárilag festett paneljein tapadjanak és jól eltávolíthatók legyenek.

 

Az első opció a matricázás. Ez a járműgrafika tipikusan vágott vinilt használ. A vágott vinil nem nyomtatott, hanem egyszínű tekercsekben kapható, többszínű grafikák készítéséhez kombinálható.

A nyomtatott, fehér vinilt és festéket használó járműgrafikákhoz képest a pigmentek a vinilbe ágyazódnak, így akár 10 évig is megtartják élénk színeiket!

wrapping-mini-03.jpg

wrapping-mini-04.jpg

A következő lehetőség a nyomatvágott grafika vagy részleges fóliázás. Ez a grafika a jármű eredeti színét részben láthatóként hagyja.

A nyomatvágott grafika hasonlít a matricázáshoz, azzal a különbséggel, hogy szükség van egy tekercs fehér, nyomtatható vinilre és a nyomat védelmére laminálásra. A megoldással lehetővé válik a fokozatosság és a személyre szabott színválaszték anélkül, hogy több, egyszínű vinilréteget használnánk.

részleges fóliázás kevesebb vágást, maszkolást és grafikai átvitelt igényel. A nagyméretű vinilt nyomtatják, laminálják és a járműre alkalmazzák. 

 

Teljes fóliázás. Lehet a teljes járművet vinillel fedni, de kihagyható a tető, a lökhárítók, a kilincsek és egyéb kisebb alkatrészek – a fóliázás mégis teljes.

teljes fóliázás a jármű legalább 90%-át fedi. A nehezen tapadó felületek, mint az ütközők festetlen műanyag felülete, oldalcsíkok, kilincsek és tükrök speciális fóliát igényelnek.

full-wrap.jpg (Car wrapping, mechanic with squeegee installs film)

MILYEN ANYAGOKAT HASZNÁLUNK JÁRMŰFÓLIÁZÁSHOZ?

 Az Antalis a legmegbízhatóbb, Arlon márka prémiumfóliáit kínálja. A legtöbb fólia anyag PVC. Nem PVC vagy PVC-mentes fóliák is elérhetők, de a vinil a piacon a legelterjedtebb. A vinil fóliák közül választható mázolt és vasalt. Fordítson időt a megfelelő fólia kiválasztására – ezzel hatékonyabb alkalmazásokat találhat, mellyel időt és pénzt takaríthat meg. A járműfóliázásra tervezett vinilek könnyen alkalmazhatóak és ragasztómaradvány nélkül eltávolíthatók.

Tudta, hogy a fóliázás védelmet is nyújt? A szaténalkalmazások ideálisak a festés védelmére vagy a gyári festék megváltoztatására.

 

MENNYI A JÁRMŰFÓLIA ÉLETTARTAMA?

Ez függ a felhasznált vinil típusától, a felhordás minőségétől és a jármű napi karbantartásától. Általánosságban a járműfóliák megközelítőleg 5-7 évig tartanak ki. 

 

MENNYI IDEIG TART A FÓLIÁZÁS?

A jármű méretétől és a fóliázás nehézségétől függően a művelet legalább 2 napig tart. A járművet a munka megkezdése előtt egy nappal a műhelyben kell hagyni és a munka lezárulta után egy napig otthagyni. Így tehát 4 nappal kell tervezni.

Jármű grafika: a figyelemfelkeltés másik módja

 

Szabja személyre járműveit feliratozással és grafikákkal! A vinil grafikák használatával egységes, professzionális és egyedi kinézettel láthatja el flottáját, költséghatékonyan. Ügyfelei azonnal felismerik járműveit.

 

Az üzeneteket hordozó megfelelő felületek kiválasztása alapvető fontosságú, és biztosítja, hogy a grafika élettartama során mindvégig látható maradjon. A felhasznált fólia típusát az határozza meg, hogy milyen célt szolgál a jelzés.

 

Az egyszerű logók vagy elérhetőségek általában vinilkivágásokkal vagy öntapadó fóliákkal megoldhatók, míg a jármű egészére kiterjedő színes ábrákhoz bevonó fólia szükséges.

 

A nappali és éjjeli láthatóság érdekében használjon figyelemfelkeltő nyomtatható fényvisszaverő fóliákat.