esettanulmány, packaging-esettanulmány

Hogyan lehet optimalizálni a kerékpár szállításhoz használt csomagolást?

12 ápr. 2022 — Esettanulmányok; Logisztikai kihívás; Egyedi csomagolás; Házhozszállítás
Nyomtatás
Consumer experience bicycle

Egy kerékpár kereskedőnek optimalizálni kellett csomagolását házhoz szállítás esetén. Munkatársaik véleményének meghallgatásával konkrét, testre szabott megoldást tudtunk kínálni.

Egy kerékpár kereskedőnek optimalizálni kellett csomagolását házhoz szállítás esetén. Munkatársaik véleményének meghallgatásával konkrét, testre szabott megoldást tudtunk kínálni.

Az ügyfél kihívása

2020-2022-ben a kerékpárok iránti kereslet megnövekedett, így partnerünknek, aki egy kiskereskedő,  gyorsan ki kellett fejlesztenie e-kereskedelmi szolgáltatását, hogy folytatni tudja az értékesítését a lezárások idején is, továbbá kielégítse a növekvő keresletet. A kerékpárok csomagolása a kiszállításokhoz problémásabbnak bizonyult.

Olyan csomagolásra volt szüksége, amely többféle kerékpármérethez illeszkedik, könnyen összeszerelhető és kezelhető – amit akkori csomagolóanyag-beszállítójuk nem tudott megoldani. Miután alternatív beszállítókat keresett az interneten, az üzlet tulajdonosa rábukkant az Antalisra és felvette velük a kapcsolatot.

Antalis megoldás

Egyedi doboz kialakítás három különböző méretben a kis, közepes és nagy méretű kerékpárokhoz. A dobozok 200 g/m2-es hullámkartonból készülnek BC hullámmal, kívül és belül nátronpapírral (200K/BC/K). Egy kartonbetét illeszkedik a kerékpár köré, így biztonságosan tartja azt, míg a papír térkitöltő anyag extra védelmet biztosít a szállítás során.

 

Consumer-experience-bicycle-solution2.jpg

 

bar-pink.png

"Új e-kereskedelmi értékesítőként a webes/házhozszállítási értékesítéssel nagyon elégedettek vagyunk, melyet az Antalistól kapott megoldásnak köszönhetünk. A gyorsan növekvő eladások és a rendelések teljesítéséhez szükséges nagy mennyiségű csomagolási igények miatt az Antalis rendkívül megbízható beszállítónak bizonyult, aki képes kezelni a csomagolás folyamatos elérhetőségét és optimalizálni a költségeinket."

Ügyfelünk

A folyamat

Az Antalis csomagolási csapata  a vevői keretrendszert használva hozzálátott a megoldás kidolgozásához:

  • 1. Feltárás: A folyamatot azzal kezdték, hogy a dobozt gyártó partner tervezőcsapatával egyeztettek. A kért csomagolási jellemzők között szerepelt a fülek átlapolása, amelyek extra szilárdságot ad a dobozok tetejének és aljának. Benyúló nyílásokat is terveztek, így a dobozok könnyebben mozgathatók. Az ügyfél azt is szerette volna, hogy a dobozaira egyedi nyomtatást készítsenek a márkájával, amit az előző szállító nem tudott kínálni.

 

  • 2. Ajánlás: Az Antalis háromféle méretű dobozt javasolt, amelyek az eladott kerékpárok széles választékát magába foglalta. Egy külön betét használata biztosítaná, hogy a méretben csekély mértékben eltérő kerékpárok biztonságosan maradjanak a dobozban. Végül az Antalis a Fillpak TT használatát javasolta, amely a térkitöltő papírlapok alkalmazását teszi lehetővé, hogy megvédje a kerékpárokat szállítás közben.

     

  • 3. Tesztelés: Az Antalis olyan mintákat készített, amely a vevői kívánságlistán szereplő minden követelménynek megfelelt. Az ügyfél elégedett volt a mintával, azonnali megrendelést adott le.
                
  • 4. Megvalósítás: Kezdetben az Antalis mindhárom fajta dobozból 100 darabot szállított hetente és ahogy az ügyfél üzlete bővült, az Antalis továbbra is támogatni tudta növekedésüket.

Előnyök

Efficiency-icon.jpg

Hatékonyság

Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető. A benyúló fülek biztosítják a mozgathatóságot.

Environmental-icon.jpg

Környezetbarát

100%-ban újrahasznosítható megoldás.

picto-support-packaging-solution.jpg

Támogatás

Az Antalis gyors reagálási képessége és a kiterjedt erőforrások biztosítják, hogy az ügyfél az igényeinek megfelelően rugalmassá tegye működését.