esettanulmány, packaging-esettanulmány

Hogyan növelheti a fogyasztói élményt a fenntartható csomagolás?

30 máj. 2022 — Esettanulmányok; Logisztikai kihívás; Fenntartható csomagolás; Üveg csomagolás
Nyomtatás
Sustainable-packaging-design-to-reduce-breakages-of-glass-bottles.jpg

Mennyire csökkentette az átgondolt, fenntartható csomagolástervezés az üvegpalackok szállítás közbeni törését és javította a vásárlói élményt?

Mennyire csökkentette az átgondolt, fenntartható csomagolástervezés az üvegpalackok szállítás közbeni törését és javította a vásárlói élményt?

Az ügyfél kihívása

Ügyfelünk erős környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő vállalkozást folytat – egyik célja, hogy segítsen csökkenteni az egyszer használatos műanyagoktól való függőséget azáltal, hogy újratölthető üveg- és műanyagpalackokat ad el gyógyfürdőknek, szállodáknak, önellátó szálláshelyeknek, zérókibocstású és általános kiskereskedelmi üzleteknek szerte a világon.

A palackok szállítás közbeni védelme érdekében az ügyfél hullámkarton közteslapot használt a palackok becsomagolására, mielőtt a kartondobozokba csomagolta volna, további térkitöltéssel. Amellett, hogy a csomagolás időigényes volt, a csomagolásból származó por és törmelék gyakran tapadt az üvegekre.


Az Antalis Packaging csapatához fordultak segítségért. Olyan dobozra volt szükségük, amely a palackok védelmét és megjelenését is biztosítja a környezetvédelemmel összhangban.

 

Antalis megoldás

Doboz, amely három különböző méretű – 1000 ml-es, 750 ml-es és 500 ml-es – palack befogadására is alkalmas. Három méretű felfüggesztő betét, mindegyik palackmérethez, mely biztonságos és távol tartja a palackot a külső csomagolófaltól. Újrahasznosított/újrahasznosítható B-hullámú hullámpapírlemezből készült. Egy kis márkanyomott matrica tartja zárva a dobozt

 

cardboard-sutainable-packaging-bottle-packaging.jpg

 

"Különféle méretű üvegtermékeink rögzítésére kértünk egy dobozt. A kihívás egy olyan esztétikus doboz létrehozása volt, amely védi a terméket és csökkenti a felesleges csomagolást. A végleges kialakítás nagyszerű volt, mivel a belső részeket úgy tervezték és alakították ki, hogy minden termékünkhöz illeszkedjenek, így csökkentve a különféle dobozméret szükségességét és csak a belső kialakítást kellett megváltoztatni. Ez egy egyszerű, okos tervezés volt, amely költséget takarít meg."

ÜGYFELÜNK

A folyamat

Az Antalis csomagolási csapata a vevői keretrendszert használva hozzálátott a megoldás kidolgozásához:

  • 1. Feltárás: Az Antalis megvizsgálta az ügyfél termelési folyamatát, hogy teljes mértékben megértse az elvárást. A cég számára fontos volt, hogy minimálisra csökkentsék a csomagolóanyagok felhasználását és kerüljék a felesleges nyomtatást. Amellett, hogy védelmet nyújtottak, olyan csomagolásra volt szükségük, amely a kiskereskedelmi polcokon megjelenített csomagolásként is használható és amely maximalizálja a hatékonyságot és minimálisra csökkenti a tárolás helyét.

 

  • 2. Ajánlás: Az Antalis Smart Packaging Center csapata egy -egy darabból álló univerzális dobozt dolgozott ki, amely mindhárom palackmérethez illeszkedik, egy darabból álló felfüggesztő betéttel háromféle méretben, hogy biztonságosan a helyén tartsa a palackot anélkül, hogy érintkezésbe kerülne a külső csomagolással. A csomagolás mindkét eleme B-hullámú hullámkartonból készül. A környezeti hatások és az erőforrások minimalizálása érdekében egy kis, márkázott matricát javasoltak a dobozok lezárására.

     

  • 3. Tesztelés: Az ejtésteszteket 100%-os sikerességgel végeztük.
                
  • 4. Megvalósítás: A vevő jóváhagyta a koncepciót és azóta is használja.

Előnyök

Cost-saving-picto.jpg

Költség megtakarítás

Az új csomagolás bevezetése óta egyetlen palack sem sérült meg szállítás közben. 

Environmental-icon.jpg

Környezetvédelem

A felhasznált anyagok újrahasznosított papírból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatók.

 

customer-support-picto.jpg

Vásárlói élmény

A palackok sértetlenül, törmeléktől mentesen és adott esetben bemutatásra készen érkeztek az ügyfelekhez.