innováció, logisztika, esettanulmány, packaging-esettanulmány, csomagolás-szakértelem, szolgáltatások

Hogyan csökkenti az egyedi tervezés több, mint 60%-kal a kartondoboz összeszerelési idejét?

11 ápr. 2023 — Csomagolás; Egyedi tervezés; Időtakarékosság; Könnyen összeszerelhető
Nyomtatás
Reduce carton assembly time

Egyik ügyfelünk, aki autóalkatrész-gyártó, olyan csomagolási megoldást szeretett volna, amely megfelel a szállítási követelményeknek, továbbá gyorsan és egyszerűen szerelhető össze. Megoldásunk nemcsak biztonságosabb volt, hanem kiemelkedően sok időt is megtakarított.

Egyik ügyfelünk, aki autóalkatrész-gyártó, olyan csomagolási megoldást szeretett volna, amely megfelel a szállítási követelményeknek, továbbá gyorsan és egyszerűen szerelhető össze. Megoldásunk nemcsak biztonságosabb volt, hanem kiemelkedően sok időt is megtakarított.

Az ügyfél igénye

Ez az ügyfél külföldre szállít, ezért nagyon fontos volt számukra, hogy a csomagolás elég strapabíró legyen az utazáshoz és védje termékeit annak érdekében, hogy kifogástalan állapotban érkezzenek meg a rendeltetési helyre.

Már volt egy meglévő megoldásuk, amely – bár kellően masszív – időigényes és nehezen összeszerelhető volt, továbbá erős kapcsokra volt szükség a doboz merevítéséhez és az egyes elválasztó köztes lapok helyükön tartásához, ami egészségügyi és biztonsági problémát jelentett.

Antalis megoldás

Az Antalis csomagolási csapata az igény felismerése után egy egyedi megoldás kifejlesztésén dolgozott - beleértve az elválasztókat, amelyeket stancoltak - , hogy össze lehessen állítani a rekesztéket nagyobb rések nélkül. A tűzés megszüntetése mellett gondoskodtak arról is, hogy a dobozt és az elválasztókat ne lehessen hibásan összeszerelni.

Bespoke design

A folyamat

  • 1. Feltárás: Az Antalis Smart Packaging Center csomagolástechnikusa felkereste az ügyfél telephelyét, hogy világosan megértse igényeiket és felmérje a jelenlegi helyzetet.
  • 2. Javaslat: Az Antalis csomagolástechnikusa olyan megoldást tervezett, amely tűzés nélkül is összeszerelhető, ami az összeszerelési folyamat legidőigényesebb része. Úgy tervezték, hogy kiküszöbölje az esetleges hiba lehetőségeket, egy könnyebb hullámlemezzel csökkentse az anyagfelhasználást és a kapcsolódó szállítási költségeket.
  • 3. Tesztelés: Két minta készült, hogy az ügyfél tesztelhesse a javasolt megoldást. Az egyik kartondobozt becsomagolták és egy másik helyszínre szállították, hogy teszteljék, mennyire bírja a szállítási folyamatot.
  • 4. Bevezetés: A sikeres tesztet követően a megoldásunk tömeggyártásba került. Az új kartonra való átállás támogatása érdekében lépésről lépésre útmutatót készítettünk és képzést nyújtottunk az operátorok részére.

Todd Smith

 

"Míg az eredeti kartondoboz jól működött a termékek szállítás közbeni védelmében, minden belső elválasztót a helyére kellett tűzni, ami jelentős időráfordítást jelentett az összeszerelés során. A préselt nyílásokkal rendelkező belső elválasztók bevezetésével jelentősen csökkenteni tudtuk az összeszerelési időt."


Todd Smith
Antalis csomagolástechnikai szakember

Előnyök

efficiency

Időtakarékos

Az egyedi tervezésnek köszönhetően a kartondoboz összeszerelési ideje 12,5 percről 4,5 percre csökkent.

environmental

Környezetbarát

Olyan csomagolás, amelyet úgy terveztek, hogy optimalizálja a kartondoboz mennyiségét, ezáltal csökkentse a csomag súlyát és végső soron a szállítás ökológiai hatását.

health safety

Biztonságos

Tűzőkapcsok nélkül nem csak a csomag válik könnyebben újrahasznosíthatóvá, hanem a potenciális sérülés kockázatát is kiküszöböli.