logisztika, hírek, esettanulmány, packaging-esettanulmány, csomagolás-szakértelem, élelmiszer-vendéglátás, szolgáltatások

Hogyan járulhat hozzá a csomagolópapír a környezetünk fenntarthatósághoz?

09 nov. 2023 — Ranpak; WrapPak; FillPak TT; Fenntarthatóság; Környezetbarát csomagolás; Élelmiszer csomagolás; Hőtartás
Nyomtatás
W47-Article-Cover-1096x519px-Thermal-insulation-for-Food-&-Drink.jpg

Környezetbaráttá és műanyagmentessé tenni a meglévő csomagolást, a hőszigetelést- és a költséghatékonyságot optimalizálni… Ez az a kihívás, amelyre az Antalis vállalkozott és segítette ügyfelét céljainak elérésében.

Környezetbaráttá és műanyagmentessé tenni a meglévő csomagolást, a hőszigetelést- és a költséghatékonyságot optimalizálni… Ez az a kihívás, amelyre az Antalis vállalkozott és segítette ügyfelét céljainak elérésében.

Az ügyfél igénye

Ügyfelünk, a kiváló minőségű spanyol élelmiszerek online forgalmazója, korábban lezárható, kartonba csomagolt alumínium-műanyag zacskókat használt. Ez a csomagolórendszer azonban jelentős mennyiségű hulladékot (elsősorban műanyagot) termelt. Környezetvédelmi megfontolások hatására úgy döntöttek, hogy megszüntetik a műanyag használatát a csomagolásukban, de továbbra is állandó hőmérsékletet kellett biztosítaniuk legalább 24 órán keresztül, ami a raktártól a vásárlóig tartó maximális szállítási idő.

Antalis megoldás

Az Antalis csomagolási és környezetvédelmi szakértelmével minden tényezőt figyelembe vett és arra a következtetésre jutott, hogy az ügyfélnek át kell állnia a Ranpak WrapPak Protector rendszerre. Ez egy sokoldalú, egyedi igény szerinti rendszer, amely 100%-ban fenntartható és megfelel az ügyfél elvárásainak. Ezzel a megoldással a többrétegű papírból dobozbélés, csomagolóanyag és hőszigetelő, valamint tömb és merevítő alakítható. Ezenkívül a palackos és tégelyes kiszerelésekhez az Antalis a FillPak TT rendszert javasolta, amely a nátronpapírt környezetbarát térkitöltővé (duplafalú hullámkarton dobozokkal kombinálva) és szalaggá alakítja, így tökéletes műanyagmentes csomagolás keletkezik hűtött élelmiszerekhez.

 

WrapPak-FillPakTT-Protector-converter-paper-boxes-and-tape.jpg
Az Antalis komplett papíralapú megoldást kínál, amely könnyen megvalósítható és minimálisra csökkenti a költségeket és a környezeti hatást.
 
A-full-paper-based-solution.jpg

A folyamat

  • 1. Feltárás: Az Antalis, a dobozos megoldások, automatizálás és az üres tér csökkentésének szakértője felkereste az ügyfelet, hogy átfogó képet kapjon üzletéről, beleértve a jelenlegi csomagolási folyamatukat.

 

  • 2. Javaslat: Az Antalis a Ranpak (a 100%-ban fenntartható, papír alapú csomagolás neves gyártója) WrapPak Protector rendszerét ajánlotta, hogy teljesítse az ügyfél azon célkitűzését, hogy kiküszöbölje a műanyag felhasználást a csomagolásában. Ezzel a környezetbarát megoldással a megrendelő nemcsak környezetterhelését csökkentheti, hanem termékei szállítás közbeni biztonságát és frissességét is biztosíthatja (kiszolgálja a környezeti, hűtött és fagyasztott élelmiszer-ellátási láncokat).

 

  • 3. Tesztelés: Az Antalis kiterjedt, két hónapig tartó vizsgálatokat végzett a csomagoláson, hogy 24 órán keresztül biztosítsa az élelmiszer frissességét. Ezekben a kísérletekben a csomagokat különféle körülményeknek tették ki, beleértve a különböző hőmérsékleteket és páratartalmat. Az Antalis által végzett szigorú tesztelés garantálta a csomagolás azon képességét, hogy változatos körülmények között is megőrizze frissességét az élelmiszer.

 

  • 4. Bevezetés: A próbák sikeres befejezése után az ügyfél teljes mértékben elfogadta és bevezette az Antalis megoldását.

 

 

Stuart-Bates-Solutions-Sales-Manager.jpg

"A termikus csomagolásnál a legfontosabb szempont, hogy a szállítási határidőn belül a kívánt hőmérsékleten tartsa a terméket. A Ranpak WrapPak terméknél nem csak ezt pipálhatjuk ki, hanem, mivel ez egy igény szerinti rendszer, azt is jelenti, hogy nincs szükség csomagolóanyagot tárolni. Ráadásul, mivel a termék egyszerűen papírrétegekből áll, a kiszállítás után könnyen újrahasznosítható."


- Stuart Bates, Solutions Sales Manager

Előnyök

environmental

Környezetbarát

100%-ban fenntartható papíralapú megoldás, mely könnyen újrahasznosítható.

cost logo

Költséghatékony

25%-os költségmegtakarítás a korábban használt anyagokhoz képest.

efficiency

Időtakarékos

Komplett papír alapú megoldás, mely rövid idő alatt megvalósítható.