logisztika, működési-folyamatok-optimalizálása, hírek, esettanulmány, packaging-esettanulmány, csomagolás-szakértelem, szolgáltatások

Hogyan változtathat meg mindent egy tojástartó doboz kialakítása?

04 jan. 2024 — Testre szabott csomagolás; Logisztikai teljesítmény; Környezetvédelmi szempont
Nyomtatás
Egg box

Amikor friss élelmiszerről van szó, a védelem kulcsfontosságú. Még inkább, ha tojással van dolgunk – például ügyfelünknek, egy online kiskereskedőnek, akinek az egy darabos kiszerelésű tojások csomagolására volt szüksége. Az Antalis Packaging új tojástartó dobozt tervezett, amely ezüst díjat nyert a The Grocer Packaging Awardson!

Amikor friss élelmiszerről van szó, a védelem kulcsfontosságú. Még inkább, ha tojással van dolgunk – például ügyfelünknek, egy online kiskereskedőnek, akinek az egy darabos kiszerelésű tojások csomagolására volt szüksége. Az Antalis Packaging új tojástartó dobozt tervezett, amely ezüst díjat nyert a The Grocer Packaging Awardson!

Az ügyfél igénye

A vállalat meglévő egyedi tojáscsomagolása egy kézzel összeállított, stancolt doboz volt, amelynek összeszerelése és becsomagolása körülbelül 40 másodpercet vett igénybe. Mivel több, mint 8000 tojást küldenek ki egy hét alatt, ez a módszer munkaigényes és költséges is volt.

Old egg box

Antalis megoldás

Az Antalis csapata egyértelmű igények alapján dolgozott a megoldáson és egy préselt, önzáró, cellulóz alapú dobozt dolgozott ki, amely 10 másodperc alatt összeszerelhető és becsomagolható.

new egg box and packaging awards composition

A folyamat

  • 1. Feltárás: Az Antalis felkereste a cég csomagoló üzemét, hogy felmérje a jelenlegi helyzetet és folyamatokat. A tojások védelmére eddig használt doboz préselt hullámos nátronpapírból készült és időigényes volt az összeszerelés és a csomagolás. Az igények kielégítéséhez napi négy emberre volt szükség.

 

  • 2. Javaslat: Mivel az Antalis és az ügyfél egyaránt a fenntarthatóság értékeit képviseli, a csapat több paramétert is figyelembe vett és 8 különböző megoldást javasolt, amelyek mindegyike jelentősen jobb teljesítményt nyújtott, mint a meglévő megoldás. A kiválasztott anyag 100%-ban újrahasznosított volt, az eredeti csomagolásban lévő szűz krafthoz képest. A javasolt új megoldás súlya is 20%-kal könnyebb volt, így raklaponként 25%-kal több egység kerülhetett felpakolásra.

 

  • 3. Tesztelés: Különböző teszteket végeztek annak biztosítására, hogy az Antalis által javasolt új módszer az ügyfél összes kritériumának megfelel-e. A kísérletek 98% feletti sikerességet mutattak, míg a kiválasztott megoldás összeszerelése és becsomagolása kevesebb mint 10 másodpercet vett igénybe.

 

  • 4. Bevezetés: Az új egyedi tojásdoboz ötletet a próbák sikeres befejezése után az ügyfél teljes mértékben elfogadta és bevezette.

Stacy Mcdonald


A tyúktojások biztonságos szállítása érdekében történő csomagolás volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő projekt, amelyen dolgoztam, de a megrendelő számára elért eredmények minden erőfeszítést megértek. Csapatunk azon képessége, hogy röviden és olyan koncepciót hozzon létre, amely nem csak megfelelt minden követelménynek, de felülmúlta az ügyfél elvárásait is, hihetetlen és rendkívüli elégedettséggel tölt el.

Amikor Mi, az Antalisnál új csomagolási megoldásokon dolgozunk, a fenntarthatóság mindig kulcskritérium, ezért mindig öröm (mint ebben az esetben is), ha olyan ügyféllel dolgozunk együtt, aki osztja ezeket a célokat. A választott megoldás nem volt a legolcsóbb, de messze a legfenntarthatóbb, sőt összességében a legnagyobb megtakarítást eredményezte.
 

— Stacey McDonald, Packaging Account Manager - Antalis UK

Előnyök

time-saving.png

Időtakarékos

Préselt, önzáró tojásdoboz, amely 75%-kal csökkenti az összeszerelési és csomagolási időt.

environmentally-responsible.jpg

Környezettudatos

Pép alapú tojásdoboz, amely 20%-kal csökkenti az anyagfelhasználást és 25%-kal több rakodási egységet tesz lehetővé raklaponként.