logisztika, esettanulmány, packaging-esettanulmány, csomagolás-szakértelem, szolgáltatások

Hogyan szüntette meg egy szépségipari cég a műanyagok használatát?

18 márc. 2024 — Műanyagok használata; Tranzit csomagolás; Ellátási lánc; Fenntarthatóság; Fillpak TT
Nyomtatás
How a beauty company eliminated its use of plastic

A műanyag redukálása napjainkban sok vállalat számára kulcsfontosságú, így amikor egy világméretű szépségipari partner az Antalishoz fordult, hogy vonja ki az összes műanyagot a csomagolások ellátási láncából, örömmel segítettünk nekik fenntarthatóbb megoldást találni.

A műanyag redukálása napjainkban sok vállalat számára kulcsfontosságú, így amikor egy világméretű szépségipari partner az Antalishoz fordult, hogy vonja ki az összes műanyagot a csomagolások ellátási láncából, örömmel segítettünk nekik fenntarthatóbb megoldást találni.

Az ügyfél  kihívása

Fenntarthatósági céljaikkal összhangban az ügyfél ki akarta vezetni az összes műanyagot a tranzitcsomagolás ellátási láncából, és lehetőség szerint FSC®-tanúsítvánnyal rendelkező papír-alapú termékeket akart használni.

Antalis megoldás

Az Antalis csomagolómérnöki csapata világos keretrendszer meghatározása után több tesztet is végzett, hogy megtapasztalja, mi helyettesíti a legjobban az ügyfél által eddig használt műanyag térkitöltőket. Az Antalis megoldása a Ranpak Fillpak TT volt, egy rugalmas, hordozható térkitöltő rendszer, amely az egyrétegű, legyező formára hajtogatott nátronpapírt védőcsomagolássá alakítja.

FillPakTT convertervpaper

 

A FillPak TT egy asztali térkitöltő rendszer, amely gyorsan átalakítja az egyrétegű, legyező formára hajtogatott nátronpapírt védő térkitöltő csomagolássá.

A folyamat

  • 1. Feltárás: az Antalis csapata felkereste az ügyfelet, hogy egyértelműsítse a követelményeket. A szállítás közbeni védelem érdekében az árukat kartondobozokba csomagolták műanyag térkitöltőkkel. A műanyag térkitöltőket a csomagolók munkaállomásai felett elhelyezett két nagy kalodában tárolták. A kartondobozokat gépi ragszalaggal zárták le.

 

  • 2. Javaslat: az Antalis gépkezelői csapata egy Fillpak TT próbatelepítését javasolta a meglévő műanyag alapú rendszer mellett, hogy a megrendelő összehasonlíthassa a két módszert. Az ügyfél fenntarthatósági céljainak további támogatása érdekében Antalis azt javasolta, hogy váltson FSC®-tanúsítvánnyal rendelkező kartondobozokra, és használjon papírszalagot a lezáráshoz.

 

  • 3. Tesztelés: az öthetes próbaidőszakot követően az ügyfél elégedett volt a Fillpak TT rendszerrel.

 

  • 4. Bevezetés: az ügyfél négy Fillpak TT gépet telepített és végrehajtotta a javasolt változtatásokat a ragszalaggal és a kartondobozokkal. Mivel az Antalis tárolja a megrendelő csomagolóanyagait, azokat igény szerint tudjuk kiszállítani.

Alan Frampton

 

Ez egy nagyon sikeres projekt volt, örömmel vettünk részt benne, és az ügyfél is elégedett volt az eredménnyel.

Az ügyfél célja az volt, hogy gyorsan és hatékonyan vonják ki a műanyagokat a tranzit csomagolásból. Mivel gyorsan le tudtuk futtatni a próbaverziót,  beszereltük a gépeket és a papír alapú ragszalagot, valamint az új FSC®-tanúsítvánnyal rendelkező dobozokat, időben el tudták érni fenntarthatósági céljukat is. Ezenkívül a műanyag térkitöltők nagy kalodáinak eltávolítása helyet szabadít fel, és több fényt engedett be a csomagolási területre, így sokkal kellemesebb lett a munkakörnyezet is.


 

— Alan Frampton, Antalis Régiós Csomagolástechnikai Értékesítési Vezető

Előnyök

environmental

Környezetbarát

100%-ban fenntartható papíralapú megoldás, amely könnyen újrahasznosítható.

Efficiency

Hatékony

A Fillpak TT kompakt mérete az Antalis raktározási szolgáltatásával kombinálva jelentős helyet szabadít fel az ügyfél raktárában.

Suppot

Karbantartás

Az Antalis gépkarbantartó csapata mindig rendelkezésre áll műszaki támogatás és szervizelés céljából.