innováció, működési-folyamatok-optimalizálása, trendek, vásárlói-tapasztalat, blog, hírek, csomagolás-szakértelem

Hogyan lehet a csomagolás reklám is egyben?

14 aug. 2023 — Vásárlói élmény; Csomagoláshirdetés; Vevői elkötelezettség
Nyomtatás
How to get ahead in packvertising?

Packvertising: ez több, mint egy okos új szó a marketing körökben. Egyre nagyobb a felismerés, hogy a csomagolás döntő szerepet játszik a vásárlói élményben és a márkaérték megteremtésében pont úgy, mint a reklámozásban.

Packvertising: ez több, mint egy okos új szó a marketing körökben. Egyre nagyobb a felismerés, hogy a csomagolás döntő szerepet játszik a vásárlói élményben és a márkaérték megteremtésében pont úgy, mint a reklámozásban.

Csomagolás: a kommunikáció és a marketing hatásos eszköze

A csomagolás sokkal több annál, minthogy becsomagolja a kívánt terméket. Ez a kommunikáció és az ügyfelekkel való elkötelezettség médiuma. Az e-kereskedelem virtuális, érintésmentes környezetében ez a tapintható eszköz még fontosabbá vált. Lehet, hogy "azoknak a kis dobozoknak nincs szájuk, de annál több mondanivalójuk van"!

A csomagolás, mint hirdetési platform, magát a csomagolást használja fel arra, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét egy termékre, annak jellemzőire és a márka üzenetére. Manapság egyre jobban tudatosul az értékesítőkben, hogy a mindennapi csomagolás az egyik legjobb hirdetési platform lehet márkájuk számára.

A csomagolás erőteljes direkt marketing vonzerőt kínál az ügyfelek számára. A fizetett reklám drága és annak profitabilitását mindig nehéz számszerűsíteni. A csomagolás viszont ehhez képest viszonylag olcsó. Az intelligens, szemet gyönyörködtető, jól megtervezett csomagolás előállítása többe kerül, de ez hosszú távú befektetés is lehet.
Készen áll rá, hogy elmerüljön a csomagolás-hirdetés merész világában? Először is fedezze fel azt a két márkát, akik pontosan ezt a módszert alkalmazták!

filters_quality(60).gif

Happy Socks, happy box!

A Happy Socks, az igazán vicces zoknik svéd gyártója, ugyanolyan kreatív a csomagolásában, mint termékei tervezésében. A ma már jól ismert Happy Socks számtalan olyan kreatív dizájnnal rendelkezik, amelyek zoknijukat óriási sikerre vitték. A csomagolás sokkal többet tesz, mint a termék fogyasztókhoz való eljuttatása, megerősíti a boldog, kreatív lábbelik alapvető márkaüzenetét.

BMFamily_858x657.png


Hajrá Blue Moon! 

A Blue Moon, egy belga stílusú búzasör, a csomagolás-reklám segítségével vált a MolsonCoors egyik legnépszerűbb termékévé. Megkülönböztető neve a Blue Moon illusztráció, mely nemzetközileg elismert sörmárkává vált. A cég ennek a variációit használja más szezonális sörökhöz, amelyeket gyárt. A palackokon és sörösüveg csomagolásokon található logó, valamint a cég eredetének egyszerű magyarázata ügyesen kommunikálja a termék egyediségének központi értékesítési pontját.