CO2 kibocsátás csökkentése
CO2 kibocsátás csökkentése
Reduce, Reuse, Recycle
Zöld alternatívák

Zöld gondolkodás

A fenntarthatóság terén nincs kompromisszum. Folyamatos erőfeszítéseket teszünk környezeti lábnyomunk csökkentése érdekében, miközben fenntartjuk az innovatív csomagolási megoldásokat és a magas szintű szolgáltatást. Vezető vállalatként az is elengedhetetlen, hogy támogassuk ügyfeleinket saját fenntarthatósági programjaikban.

 

Home-page-page-csr-intro.jpg

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-32.png
BESZERZÉS

Erős partneri kapcsolatokat építünk ki kulcsfontosságú beszállítóinkkal annak érdekében, hogy csomagolásunk és berendezéseink a lehető legkörnyezetbarátabbak legyenek. Végső célunk, hogy termékportfóliónk minden területén zöld alternatívákat kínáljunk. Külön platformunk lehetővé teszi beszállítóink alapos beszerzési folyamatainak ellenőrzését is.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_product-33.png
CSOMAGOLÁS TERVEZÉS

Csomagolástervező Központjaink mérnökei elkötelezettek amellett, hogy olyan intelligens terveket hozzanak létre, amelyek a lehető legkevesebb anyagot használják fel a védelem veszélyeztetése nélkül. A 3 R (Reduce, Reuse, Recycle) arra ösztönzi fejlesztőinket, hogy felelős, élvonalbeli csomagolási megoldásokat hozzanak létre.

P2_ANTALIS_PACKAGING_PICTOGRAMMES_services-33.png
ESZKÖZÖK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy innovatív eszközöket és szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleink támogatására a teljes szolgáltatási láncban (tanácsadás, lábnyom-számítás…). Digitális és online eszközöket kínálunk ügyfeleink működési hatékonyságának növelésére.

USP-bestpokes-4.png
TANÚSÍTVÁNYOK

Az Antalis más kezdeményezésekben is részt vesz, mint például a minőségirányítási szabványok (ISO 9001), a környezetirányítási szabványok (ISO 14001) tanúsításának fenntartása.

K+F a körkörös gazdaság középpontjában

Büszkék vagyunk arra, hogy népszerűsíthetjük Csomagolástervező Központjainkat (PDC), amelyek mindegyike Európában található.

Fő küldetésük innovatív, egyedi csomagolási megoldások kifejlesztése, amelyek egyértelműen a környezet védelmét és a termékek tartósságát helyezik előtérbe. A központok az anyagok tekintetében önállóan, a vevői elvárásoknak megfelelően járnak el. A PDC-k elhatározták, hogy maximálisan újrahasznosított anyagokat használnak. Az ügyfelekkel folytatott folyamatos párbeszéd elengedhetetlen a legrelevánsabb és leginnovatívabb csomagolási megoldások kidolgozásához, miközben megfelelnek az ISO 14001 keretrendszernek.

Home-page-CSR-Page-product-development.jpg

Új játékszabályaink a csomagoláshoz

Jelenleg a körforgásos gazdaság elveinek bevezetésével foglalkozunk csomagolási üzletágunkban. Bár ez a meglévő know-how-nk és folyamataink teljes átdolgozását jelenti, meggyőződésünk, hogy ez az elkötelezettség extra értéket fog generálni ügyfeleink és a Csoport számára egyaránt.

img-CSR-Questions-1140x600.jpg

Hogyan befolyásolja a CSR az Antalis csomagolási stratégiáját?

Célunk, hogy a világ első számú csomagolóanyag-forgalmazó vállalatává váljunk. A fenntarthatóság stratégiánk elengedhetetlen része. Nagy erőfeszítéseket teszünk környezeti lábnyomunk csökkentése érdekében a mennyiségek csökkentésével és az újrafelhasználható és újrahasznosítható csomagolás népszerűsítésével. Vezető vállalatként elkötelezettségünk, de ügyfeleink elvárásai is vezérlik ezt az irányt. Célunk, hogy innovatív megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogassuk őket saját fenntarthatósági programjukban.

 

Melyek az Ön CSR-stratégiájának kulcselemei?

Minden a beszerzéssel kezdődik. Az ötlet az, hogy erős partneri kapcsolatokat építsünk ki stratégiai beszállítóinkkal annak érdekében, hogy az innovatív csomagolási termékeket és berendezéseket összhangba hozzuk elképzeléseinkkel. Arról van szó, hogy minden csomagolási családban zöld alternatívákat kínáljunk, gazdagítva termékportfóliónkat. Az Speciális platformunk lehetővé teszi beszállítóink mélyreható beszerzési ellenőrzését is. Másodszor, a termékfejlesztésről van szó. A Csomagolástervező Központjainkban dolgozó fejlesztők elkötelezettek amellett, hogy intelligens terveket alkalmazzanak a lehető legkevesebb anyag felhasználásával a termékvédelem kockáztatása nélkül. A 3 R (Reduce, Reuse, Recycle) arra ösztönzi fejlesztőinket, hogy felelősségteljesebb, élvonalbeli csomagolási megoldásokat kínáljanak ügyfeleinknek. Végül az Antalis más kezdeményezésekben is részt vesz, mint például a minőségirányítási szabványok (ISO 9001), a környezetirányítási szabványok (ISO 14001) és az energiagazdálkodási szabványok (ISO 50001) tanúsítása.

 

Befolyásolja-e ez a felelősségvállalás az Antalis ügyfeleihez való viszonyát?

Egyértelműen. Az Antalis egyik legfontosabb prioritása, hogy innovatív szolgáltatásokat és eszközöket biztosítson ügyfelei támogatásához a teljes szolgáltatási láncban (lábnyom-kalkulátor, hulladékkezelési szolgáltatások stb.). Digitális és online eszközöket kínálunk ügyfeleink működési hatékonyságának növelésére. A felelősség egy teljes csomag, amely megfelel a teljesítményről alkotott alapvető víziónknak.

CSR_Electric_car_85.jpg

Saját szállítmányozási kibocsátásainkon dolgozunk: környezetbarát flotta fejlesztése

Az Antalis Verpackungen (Németország) a közelmúltban egy elektromos járművet, az Audi A3 e-tron hibrideket vezette be, amelyek 2016 októberében kerültek a jelenlegi flottába. Ezekkel az autókkal gyakorlatilag károsanyag-kibocsátásmentesen vezethetünk elektromos üzemmódban. A hibrid autó alacsony üzemanyag-fogyasztással és rendkívül hatékony belsőégésű motorral büszkélkedhet: jót tesz a környezetnek és kíméli a vállalat pénztárcáját.

Egyedül elektromos árammal akár 50 km-t is képesek futni, belsőégésű motorjuk és villanymotor kombinációjuk pedig könnyedén szállítja Önt hosszú szakaszokon egyaránt.