Új játékszabályaink a csomagoláshoz

3 kérdés THILO KONIG-hez, Csomagoló üzletág igazgató, Antalis Csoport

 

Thilo Konig from Antalis Packaging

Hogyan befolyásolja a CSR az Antalis csomagolási stratégiáját?

Célunk, hogy a világ vezető csomagolóanyag forgalmazó vállalatává váljunk. A fenntarthatóság stratégiánk elengedhetetlen része. Keményen dolgozunk azon, hogy csökkentsük környezeti lábnyomunkat a mennyiségek csökkentésével és az újrafelhasználható és újrahasznosítható csomagolás népszerűsítésével. Vezető vállalatként ez elkötelezettségünk, de ezt ügyfeleink elvárásai is vezérlik. Célunk, hogy innovatív megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogassuk őket saját fenntarthatósági programjukban.

Melyek az Ön CSR-stratégiájának kulcselemei?

Minden a vásárlással kezdődik. Az ötlet az, hogy erős partneri kapcsolatokat építsünk ki stratégiai beszállítóinkkal, hogy olyan innovatív csomagolási termékeket és berendezéseket ajánljunk, amelyek összhangban vannak elképzeléseinkkel. Ez arról szól, hogy minden csomagolási termékcsaládban zöld alternatívákat kínáljunk, gazdagítva termékportfóliónkat. Speciális platformunk lehetővé teszi beszállítóink beszerzésének alapos ellenőrzését is. Másodszor, a termékfejlesztésről van szó. A Terméktervező Központjainkban dolgozó fejlesztők elkötelezettek amellett, hogy intelligens terveket alkalmazzanak a lehető legkevesebb anyag felhasználásával a termékvédelem kockáztatása nélkül. A 3 R (Reduce, Reuse, Recycle) koncepció arra ösztönzi fejlesztőinket, hogy felelősségteljesebb, élvonalbeli csomagolási megoldásokat kínáljanak ügyfeleinknek. Végül az Antalis olyan egyéb kezdeményezésekben is részt vesz, mint a telepeink minőségirányítási szabványok (ISO 9001), környezetirányítási szabványok (ISO 14001) és energiagazdálkodási szabványok (ISO 50001) szerinti tanúsítása.

Befolyásolja-e ez a felelősséglátás az Antalis ügyfeleihez való viszonyát?

Egyértelműen. Az Antalis egyik legfontosabb prioritása, hogy innovatív szolgáltatásokat és eszközöket biztosítson ügyfelei támogatására a teljes szolgáltatási láncban (lábnyom-kalkulátor, hulladékkezelési szolgáltatások stb.). Digitális és online eszközöket kínálunk ügyfeleink működési hatékonyságának növelésére. A felelősség egy teljes csomag, amely megfelel a teljesítményről alkotott alapvető elképzelésünknek.