működési-folyamatok-optimalizálása, hírek, esettanulmány, packaging-esettanulmány, csomagolás-szakértelem, szolgáltatások

Hogyan lehet optimalizálni webshopjának a csomagolási folyamatát?

03 jan. 2024 — Testre szabott csomagolás; E-kereskedelmi rendelések; Költségmegtakarítás; Környezetvédelem
Nyomtatás
Packaging process

A rendelések optimalizálása számos tényezőt foglalhat magában, az idő- és költségmegtakarítástól a környezetre gyakorolt hatásig és a jobb kicsomagolási élményig – mindazokat a dolgokat, amelyeket figyelembe vettünk a Flinders Design vállalattal való együttműködés során a személyre szabott és -igényes csomagolási megoldás kialakításakor.

A rendelések optimalizálása számos tényezőt foglalhat magában, az idő- és költségmegtakarítástól a környezetre gyakorolt hatásig és a jobb kicsomagolási élményig – mindazokat a dolgokat, amelyeket figyelembe vettünk a Flinders Design vállalattal való együttműködés során a személyre szabott és -igényes csomagolási megoldás kialakításakor.

Az ügyfél igénye

A Flinders a háztartási - és piperecikk termékek iparágának egyik fő szereplője. Termékeik exkluzív és luxus jellegéből adódóan kiemelkedő kicsomagolási élményt igényeltek, ennek ellenére folyamatuk időigényes volt és a kiszállításkor sérülések keletkeztek a csomagoláson. Akkoriban különböző méretű dobozokat használtak, amelyeket a csapatnak maguknak kellett kiválasztaniuk, mielőtt kézzel becsomagolták a termékeket és lezárták a dobozt...

Antalis megoldás

Az Antalis Smart Consult, Smart Tech Design és Smart Logistic szakértőinek csapatai az ellátási lánc egészét vizsgálták meg, hogy megtalálják a fejlesztési lehetőségeket.

A Flinders követelményeiről szóló megbeszélések után egy komplett, személyre szabott csomagolósort vezettek be a raktárban, így az összes terméket egy soron lehetett kiszállításra előkészíteni (úgy, ahogy a Michelin-csillagos konyhákban működnek a minőségi vendéglátó-ipari folyamatok).

  • 1. lépés: A rendelés beérkezésével kezdődik.

 

 

Order picking

  • 2. lépés: Ezután egy szkennerrel mérik meg a termék méreteit.

 

Scanning dimensions

  • 3. lépés: Ezen adatok felhasználásával a feldolgozógép a hullámkartont méretre vágja és stílusos fehér színnel nyomtatja, majd a kezelőnek már csak be kell csomagolnia a terméket.

 

packing in tailor made box

  • 4. lépés: Végül egy pántológép lezárja a dobozt, mely ezután készen áll a kiszállításra.


 

strapping and shipping

Csapatunk szakmai hozzáállása

— Joost Nijenhuis, Senior Account Manager - Antalis Packaging

Hiszünk abban, hogy a csomagolás nem csak a csomagolandó termékről szól, hanem a teljes csomagolási folyamatról. Figyeljük a folyamatot, a raktári kezeléstől a teljes logisztikai láncon át az átvételkor tapasztalt ügyfélélményig.

Partnerünk véleménye

— Timo Nieuwolt, Director Operations - Flinders

Célunk az volt, hogy ügyfeleink számára még jobb kicsomagolási élményt nyújtsunk, miközben időt takarítunk meg és a környezeti tényezőket is figyelembe vesszük.

 

client flinders

Előnyök

cost logo

Költséghatékony
 

Optimalizált csomagolási folyamat, amely lehetővé teszi a Flinders számára, hogy kevesebb csomagolóanyagot használjon fel és csökkentse a sérülésből adódó költségeit.

time saving

Időtakarékos
 

Hatékonyabb csomagolási folyamat, amelyhez nincs szükség a megfelelő doboz kiválasztására, manuális megtöltésére és ragasztószalaggal történő lezárására.

sustainability

Környezetbarát
 

Olyan ragasztó- és szalagmentes megoldás, amely optimális védelmet nyújt, mérsékli a visszaküldéseket  és lehetővé teszi a doboz újbóli felhasználását a vásárló számára.

unboxing experience

Kicsomagolási élmény

Páratlan kicsomagolási élményt nyújt, ezzel is növelve a termék értékét.

Kapcsolódó szolgáltatások

Smart Consult
Segítünk optimalizálni a csomagolási folyamatot és ezzel költséget megtakarítani.
Smart Tech Design
Testre szabott, csúcstechnológiás megoldásokat készítünk, hogy megfeleljünk az Ön egyedi kihívásainak.
Smart Logistic
Segítünk Önnek kiválasztani csomagolóanyagainkat, berendezéseinket és rugalmas logisztikai megoldásainkat.