Mérje fel milyen hatást ér el és legyen részese a pozitív átalakulásnak

Ismerje meg a Antalis Green Star System™ rendszert annak érdekében, hogy jobban megértse, termékei milyen hatással vannak a környezetére és így jobb döntéseket hozzon a jövő szempontjából.

Váltson Zöldre

Miért kell az új értékelés?

Ebben a feje tetejére állt világban könnyen összezavarodhatunk, ha azt szeretnénk tudni mi zöld és mi nem.

De ezt mi nem engedhetjük meg magunknak! Határozott döntéseket kell hoznunk. Tényszerű és elfogulatlan értékelésekre kell támaszkodnunk, ha a termékek fenntarthatóságáról szeretnénk meggyőződni.

A Vizuális Kommunikációs iparágban régen elérkezett az idő egy ilyen rendszerre.

 

 

Matrice GSS new.JPG

Miért kell az új értékelés?

Ahogy a szállodák esetében, egy-egy csillag odaítélése nem az érzelmeken vagy találgatásokon múlik. Alapos megfontolást követően, szigorú kritériumrendszeren, pontos és következetes mérésen alapul.

A Green Star System™ hasonló módon elemzi mindkét végpont közti folyamatokat: a nyersanyagtól az élettartam végéig.

 

Nyersanyagok

Az alacsonyabb besorolásokat az elsődleges olajszármazékból készült – alapvetően műanyag – termékek, míg a magasabb besorolást a megújuló anyagok, a legmagasabbat az újrahasznosított anyagok kapják.

A termékek készülhetnek nem újrahasznosított/elsődleges anyagokból vagy már előzőleg használt, újrahasznosított anyagokból, melyekből feldolgozás után új termék készül.

A nyersanyagok lehetnek kőolajszármazékok vagy ( nem megújuló) ásványi anyagok vagy megújuló/bio forrásokból is származhatnak.

 

  • NEM ÚJRAHASZNOSÍTHATOTT MEGÚJULÓ ÉS BIO forrásból származó anyag, növényi anyag, amely az elsődleges fotoszintézisen alapul: nem újrahasznosított/szűz nyersanyagból

 

  • ÚJRAHASZNOSÍTOTT ÁSVÁNYI ANYAGOK már használt és új termékké alakított anyagok

 

  • NEM ÚJRAHASZNOSÍTOTT ÁSVÁNYI ANYAGOK  pl. szénhidrogén, elsősorban szén, üzemanyag vagy természetes gáz, mely nem növényszármazék. Nem újrahasznosított vagy szűz alapanyagból készül.

 

  • ÚJRAHASZNOSÍTOTT MEGÚJULÓ ÉS BIO forrásból származó anyag: már használt és új termékké alakított anyagok.

 

 

Az élettartam vége

Itt azt vizsgáljuk mi történik a termékkel használat után. Például: nehéz újrahasznosítani? Tartalmaz veszélyes, az EU REACH szabályoknak nem megfelelő anyagokat?

  • ALACSONY ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG - A termékeket nagyon nehéz újrahasznosítani, alapvetően tervezési kérdések vagy hulladékfelhasználási problémák miatt. Ilyenek a többösszetevős anyagok vagy az olyan anyagok, melyek segédanyagokat vagy ragasztókat is tartalmaznak.

 

  • KÖZEPES ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG - Az alapanyagot nehéz újrahasznosítani, mert kevés a hulladékfelhasználási eljárás az EU-ban. Ilyenek az egy anyagú polimerek, Pl. a PVC és a PU.

 

  • MAGAS ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG - A műanyaghulladék újrahasznosításához hatékony módszer áll rendelkezésre, az anyagot hasznos termékké lehet alakítani. Ilyenek a PET, PP és PE.

 

  • REACH - Az Európai Unió által elfogadott szabályozás, mely az egészség és a környezet mérgező anyagokkal szembeni védelmét szolgálja.

 

Ma megtiszteltetés

A felelős viselkedés létfontosságú, de jó, ha be is tudjuk mutatni, hiszen a modern vásárlók és gondolatformálók jogosan követelik a változásokat. A magasabbra értékelt termékek használatával Ön is be tudja mutatni eredményeit, melyekkel bizonyítja ügyfelei és partnerei előtt, hogy környezeti lábnyoma csökkentése érdekében valós lépéseket tett.
Keresse webshopunkban Vizuális Kommunikációs termékeink Green Star System™ jelzését. Együtt fenntartható alternatívákat tudunk ajánlani ügyfelei számára. 

 

A jövőben ipari szabvány

Green Star SystemTM kezdeményezésünket a jövőben további szállítókra és partnerekre is szeretnénk majd kiterjeszteni, akár ipari szabványként elismertetve.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Fenntarthatósági szakembereink készek megbeszélni az Ön igényeit, felmérni alkalmazásait, az Ön által jelenleg használt termékeket és ajánlani megfelelő, környezetbarát alternatívákat a sikeres átállás megkezdéséhez.