Környezetvédelmi címkék és tanúsítványok

Számos környezetvédelmi címkét használnak a termékekre és szolgáltatásokra. Tekintse meg a jelentésüket!

Green-labels-banner.jpg

FSC.jpg

FSC® (Forest Stewardship Council)

A Forest Stewardship Council® (FSC) egy nemzetközi, független, nonprofit, politikamentes szervezet, melyet a környezeti szempontból megfelelő, társadalmilag hasznos és gazdaságilag fenntartható fejlődésen alapuló erdőgazdálkodás megvalósítása érdekében hoztak létre. Az FSC® célja olyan világ, ahol az erdők megfelelnek a társadalmi, környezetvédelmi és gazdaságossági elvárásoknak és anélkül elégítik ki a jelen generáció igényeit, hogy a jövő generációit veszélybe sodornák.

PEFC.jpg

PEFC™  (Programme for the Endorsement of Forest Certification)

A PEFC™ tanúsítvány garantálja, hogy az Ön által használt papír kizárólag fenntartható módon művelt erdőségekből származó rostokból készült, megfelel az erdővédelmi előírásoknak és az érintett társadalmak gazdasági és társadalmi jóléti elvárásainak. 

PCF.png

PCF (Process Chlorine Free)

A rostanyag fehérítése során nem használnak klórt.

EU.jpg

EU ECOLABEL

A European Ecolabel az Európai Bizottság és független, pártatlan, országos szervezetek által kiadott európai tanúsítvány. Az EU Ecolabel garantálja, hogy a papírgyártás nagyon alacsony hatással van a környezetre, levegő és vízszennyezése alacsony, elektromos energia felhasználása csökken, a hulladékok újrahasznosítása nő és az emberi egészséget védő intézkedések történtek.

Cradle to Cradle

A Cradle-to-Cradle® (bölcsőtől kapuig) egy globális szabvány, amely a körforgásos gazdaságnak megfelelően gyártott termékekre vonatkozik.

A Cradle-to-Cradle® Certified tanúsítvány egy elismert védjegy, amely 5 követelmény kategórián alapszik: anyagi egészség, termék körforgása, tiszta levegő és klímavédelem, víz- és talajgondozás és társadalmi szempontok.