Antalis & Környezetvédelem

antalis-env-environnement.jpg

Az Antalis arra törekszik, hogy a növekedés és a felelős környezeti gondolkodás kéz a kézben járjon.

Az Antalis fenntarthatósági stratégiája három pilléren nyugszik:
Környezetbarát termékek és szolgáltatások.
FSC® tanúsítványok megszerzése.
- Beszállítói elkötelezettség.

 

Elkötelezettségünk alátámasztására az Antalis minden országban elfogadta az "Antalis fenntarthatósági Chartá-t". Vállalataink folyamatosan akcióterveket készítenek a CO kibocsátás csökkentésére beszerzéseik, üzleti utazásaik során, a szállítói lánc és a hulladékgazdálkodás terén. 

"Zöld" termékeink a legjobb választás ügyfeleink számára:

A vállalat arra törekszik, hogy az egyre inkább környezettudatossá váló ügyfelei számára tanúsított és újrahasznosított termékek széles választékát kínálja mind a négy üzletágában. A 100%-ban újrahasznosított, magas minőségű, mázolt, kimagasló fehérségű Cocoon papír csak egy a régóta slágertermékként árusított márkák közül. Vállalatunk immár PEFC és FSC®  tanúsított papírok választékát kínálja ügyfeleinek és folyamatosan törekszünk arra, hogy termékkínálatunkat bővítsük, például az Olin-nal, a szintén 100%-ban újrahasznoított Nautilussal. A piacra dobott Keaykolour kreatív papírválaszték 30 -100%-ban újrahasznosított hulladékpapírt tartalmaz az új, FSC® recycled tanúsítvánnyal rendelkező papírfajták között. A Keaykolour ReKreate választéka egyedi, "Upcycled" termék, melyben az újrahasznosítás során általában kárba vesző rostok kerülnek feldolgozásra.  Továbbá minden kreatív papírunk környezetbarát és FSC®  tanúsított.

 

Ezen felül az Antalis teljes mértékben újrahasznosított és újrahasznosítható csomagoló és vizuális kommunikációs anyagokat is kínál. A Lightboard könnyű méhsejt termékünk kizárólag újrahasznosított anyagból készült vizuális kommunikációs anyag. Csomagolóanyag választékunk lebomló buborékfólia termékeket, újrahasznosított kartonokat, Flo Pack Green termékeket tartalmaz.


Szállítói lánc stratégiánk: legyünk átláthatóak ügyfeleink előtt!


Erős környezeti elkötelezettségünk nemcsak termékeinknél mutatkozik meg: az Antalis figyel a szállítói lánc környezeti jellemzőire is. Az Antalis a piacon elsőként rendelkezik több telephelyén FSC® és PEFC tanúsítványokkal, így biztosítva a teljes szállítói lánc nyomonkövethetőségét és átláthatóságát. Logisztikai (címkézés, elkülönítő terméktárolás, kiszállítás),  IT rendszer (hivatkozások, termékkategóriák), marketing és értékesítői (logo használat, oktatások...) ellenőrzéseket végzünk. A szabványok használata azt jelenti, hogy az összes tanúsítvánnyal rendelkező ország ugyanazzal a környezeti felelősséggel tartozik ügyfelei felé. 

 

Antalis Hungary minőség- és környezeti politikája (pdf)