Az Antalis ambíciója, hogy egyértelmű szabványok felállításával zöld vezető szerepet töltsön be a papíriparban.

img-green-connection-1.jpg

A Green Connection

A Csoport mindig együtt működött a beszállítóival, vevőivel és más érdekelt felekkel, az inonnováció, a hozzáadott érték és a környezetvédelmi kiválóságra való törekvésben. Olyan kezdeményezések lettek támogatva, mint a Zöld hetek, Zöld napok és a Zöld brosúra.

Annak érdekében, hogy egy egyértelmű üzene támassza alá ezeket a különböző akciókat és konzisztens, struktúrált, az egész Csoportra kiterjedő zöld stratégiát hozzon létre, az Antalis kifejlesztette az "Antalis Green Connection" zöld vállalati identitást. Ez azt jelenti, hogy a jövőben, dedikált, zöld kommunikációs eszközöket pl. zöld bélyeg logót is használunk, mely kiemeli az Antalist minden vállalati kommunikációs anyagon, prospektuson és szórólapon.

img-green-connection-2.jpg

A Green Star System™

Egyszerű és kifogásolhatatlan rendszer, amely felméri a papírok környezettudatosságának mértékét. Ez az eszköz figyelembe veszi a szál eredetét és a gyártási folyamatot. Minden papírterméket nullától ötig sorolja be környezeti teljesítményük alapján. A még nagyobb nyomon követhetőség érdekében az Antalis megalkotta az Antrak-ot, a beszállítói platformot, mely garantálja, hogy terméke felelős ellátási láncból származik.

img-green-connection-6.jpg

Környezetbarát termékkínálat

Az Antalis olyan környezetbarát termékkínálatot épített fel, amely ma az egyik legszélesebb körű a piacon, minden típusú nyomtatási és előkészítési technikához igazodik és megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak. Ez lehetővé teszi a vállalati ügyfelek számára, hogy a papírhasználatot egyszerűen integrálják CSR-politikájukba, miközben figyelembe veszik a költségeket és az alkalmazási prioritásokat.

img-green-connection-5.jpg

Többoldalú FSC® és PEFC™ tanúsítvány

Amellett, hogy az Antalis a szignifikáns környezeti teljesítményt nyújtó termékekre összpontosít, az Antalis a teljes ellátási lánc környezetvédelmi szempontjaira is odafigyel. Az Antalis az első a piacon, amely több telephelyre kiterjedő FSC® és PEFC™ tanúsítványt hozott létre, hogy biztosítsa a teljes nyomon követhetőséget és átláthatóságot a teljes ellátási láncon keresztül. A logisztikai (címkézés, elkülönített terméktárolás, szállítás), az információs rendszerek (referencia, termékkategóriák…), valamint a marketing és értékesítési folyamatok (logók használata, képzés…) auditja rendszeres. A szabványok használata azt jelenti, hogy minden tanúsított országnak ugyanazokat a környezetvédelmi követelményeket kell teljesítenie ügyfelei számára. Ma világszerte 31 Antalis kirendeltség vesz részt ebben a programban.

 

Innen letöltheti tanúsítványainkat:

FSC® tanúsítvány

PEFC™ tanúsítvány

ISO 14001 tanúsítvány

ISO 9001 tanúsítvány

Zöld eszköztár

Az Antalis zöld vezetőként számos olyan eszközt fejleszt és népszerűsít, amelyek támogatják és megkönnyítik a papír környezeti hatásaival kapcsolatos kommunikációt. Fedezze fel őket és ossza meg, amikor csak szeretné! Dinamikus videó a papírral és a környezettudatossággal kapcsolatos mítoszokról és előítéletekről. Nézze meg a videót, meg fog lepődni! A papíripar a legkörnyezetbarátabb iparágak közé tartozik és hozzájárul az erdők újratelepítéséhez.