Cradle-to-Cradle Certified® termékeink

A környezetvédelmi és környezettudatos papírok egyik legszélesebb portfólióját kínáljuk a piacon, amely a „Cradle-to-Cradle” tanúsítvánnyal rendelkező termékeket is magába foglalja.

Cradle to Cradle

A Cradle-to-Cradle® tanúsítás egy globális szabvány, amely 5 kritérium alapján értékeli a termékeket és a körforgásos gazdaságnak megfelelően gyártott termékekre vonatkozik.

Az öt fő követelmény kategória a következő:

  • Egészségre gyakorolt hatás: az anyagok biztonságosak az emberre és a környezetre egyaránt
  • A termék körkörössége: a körkörös gazdaság lehetővé tétele megújuló termékek és folyamattervezés révén
  • Tiszta levegő és klímavédelem: a tiszta levegő védelme, a megújuló energia előmozdítása és a káros kibocsátások csökkentése
  • Víz és talaj gondozása: a tiszta víz és az egészséges talaj védelme
  • Társadalmi szempontok: tiszteletben tartva az emberi jogokat és hozzájárulva egy tisztességes és méltányos társadalomhoz

 

A Cradle-to-Cradle Certified® tanúsítvány a folyamatos fejlesztés koncepcióján alapul, amely négy lehetséges szinttel rendelkezik: bronz, ezüst, arany és platina.

A minősítést akkor kapja meg a termék, ha az öt kulcskategória mindegyikében megfelel a kívánt teljesítményszint követelményeinek, valamint az egyéb általános, csomagolási és állatjóléti követelményeknek.

Az Antalis a Cradle-to-Cradle® tanúsítvánnyal rendelkező újrahasznosított és szűz szálas papírok széles választékát kínálja: Color Copy, Nautilus®, Cocoon®, Cyclus®.

Fedezze fel a Cradle-to-Cradle Certified® márkáinkat, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi szempontoknak és biztosítják a körforgásos gazdaság fenntartását:

cocoon offset

A Cocoon® Offset egy nagyon magas minőségű, 100%-ban újrahasznosított, FSC® tanúsítvánnyal rendelkező, kitűnő fehérségű (CIE 150) mázolatlan ofszet papír. Ultra sima felületet és kiváló nyomtatási eredményt kínál a legjobb opacitás mellett. A Cocoon® Offsetet választva soha nem kell választania a fehérség és a környezeti előírások között. 

cyclus

A Cyclus® Offset 100%-ban újrahasznosított, mázolatlan, természetes fehér, karakteres ofszetpapír. A papír kihangsúlyozza kreatív üzeneteit - tapintása felerősíti a vizuális élményt. 

 

color copy

Prémium fehér papír szűz rostokból, CO2 semleges, FSC® tanúsítvánnyal és ColorLok® tanúsítvánnyal rendelezik az élesebb színvisszaadás érdekében tintasugaras és lézeres nyomtatókon.

 

nautilus

100%-ban újrahasznosított papír két fehérségi árnyalattal (Classic és Superwhite), melyet  a természet ihletett. ColorLok® tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát élénk nyomatvisszaadást biztosít nagy sebességű tintasugaras, száraz toner és ofszet nyomtatás esetén egyaránt.