Green Star System™ 

Az Antalis célja, hogy vezető szerepet vállaljon a papíriparban a környezettudatosság terén, azáltal, hogy világos és érthető standardokat határoz meg. Az Antalis cégcsoport mindig is szorosan együttműködött szállítóival, vásárlóival és más érdekeltekkel annak érdekében, hogy az innovációt, a hozzáadott értéket és a magas szintű környezettudatosságot ötvözze. Az anyavállalat támogatja a leányvállalatok olyan kezdeményezéseit, mint a Zöld Hét, Zöld Nap vagy a Zöld Brosúra, mely a fenntartható fejlődést segíti elő.  

 

Annak érdekében, hogy egységes üzenettel támasszuk alá a fenti lépéseket és következetes, struktúrált, csoportszintű környezettudatos stratégiát közvetítsünk, az Antalis “Antalis Zöld Kezdeményezés” elnevezéssel egy átfogó zöld programot indított. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a jövőben a „zöld névjegy”, mint elkötelezett környezetbarát kommunikációs eszköz, azonnal felismerhető legyen. Az Antalis megkülönböztető logója kíséri majd minden olyan lépésünket, melyek környezetbarát projektekkel vagy kezdeményezésekkel állnak összefüggésben. 

 

Alább számos olyan kezdeményezést sorolunk fel, melyek az Antalis zöld névjegyét viselik és támogatják a Csoport törekvését, hogy vezető szerepet vállaljon a környezettudatosság terén.

 

Tekintse meg nyomdai és vizuális kommunikációs termékeinkről szóló tájékoztatónkat!

 

Az Antalis ma a piacon az egyik legszélesebb környezetbarát termékpalettával rendelkezik, mely minden nyomtatási technikához alkalmazható és megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is. A széles termékválaszték lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyen beillesszék CSR politikájukba a papír használatot, mely figyelembe veszi a költség és alkalmazhatóság szempontjait is. 

 

De mit is jelent pontosan a környezettudatos papír? A környezettudatos papír hivatalos meghatározása szerint a papírtermék 2 fő elemet tartalmaz, – a nyersanyagbeszerzést és a gyártási folyamatot - mindkettőhöz egyértelmű környezeti követelményeket rendelve. Az Antalis által meghatározott definíció célja, hogy könnyen érthető, megbízható legyen, szigorú feltételeket írjon elő és nemzetközileg elfogadott szabványokon alapuljon.

Az Antalis kialakította a papírtermékeket rangsoroló Green Star System-et™(Zöld Csillag Minősítési Rendszert), mely segít könnyen kiválasztani a megfelelő környezetbarát papírt ügyfeleinek. Az Antalis a papírt akkor tartja környezettudatosnak, ha a Green Star System™ (Zöld Csillag Minősítési Rendszer) legalább három csillagját megkapja. 

 

Green Star System® papírokra
 

GSS-paper.jpg

Green Star System® vizuál kommunikációs anyagokra

GSS-viscom.jpg

Green Star System® csomagoló anyagokra

GSS-packaging.jpg