felhasználás, hírek-események, események, print-rendezvény, környezetvédelmi-hírek

Antalis májusi rendezvény

2023. május 18-án megtartottuk első, összevont üzletágas rendezvényünket a Ludwig hajón, melynek témái az Antalis Green Star System™ rendszerének részletesebb ismertetése, a fenntartható vizuális kommunikáció és a csomagolástechnika újdonságainak bemutatása volt. Tiszteletét tette a Lenzing gyár képviselője is, aki az újrahasznosítás folyamatáról, továbbá az Antalis exkluzivitását élvező Cyclus® és Cocoon® papírokból is beszélt, délután pedig sztárvendég bűvész és illúzionista szórakoztatta a vendégsereget. A program időtartama alatt elhajóztunk Szentendrére, majd Budapest belvárosának látnivalóit néztük meg a hajóról.

Rendezvény 1.png

Az Antalis Green Star System™: Annak érdekében, hogy partnereink termékválasztását segítsük, kialakítottuk az 5 csillagos rendszerünket a papírok, a vizuális kommunikációs termékek és már a csomagolóanyagok tekintetében is. Minél több csillag van egy termék mellett, annál környezetbarátabb! A besorolás különböző szempontokat vesz figyelembe az üzletágak termékeinek esetében. A papíroknál a nyersanyag beszerzése, a tanúsítások és a gyártási folyamat a meghatározó, a vizuális kommunikációs termékeknél a nyersanyag és a késztermék újrahasznosíthatósága, a csomagolóanyagoknál pedig a bio-alapanyag súlya, az újrahasznosított alapanyag tömege, a termék újrahasznosíthatósága és a REACH megléte. A csomagolóanyagoknál elérhető már a Green Card is, mely átfogó környezeti információkat ad a termékekről (szennyezés megelőzés, biodiverzitás megőrzése, klímaváltozás, fenntartható források).

 

GSS-paper.jpg

GSS-viscom.jpg

gss-packaging_840x422.jpg

A fenntartható vizuális kommunikáció: A végfelhasználók és a márkatulajdonosok egyre inkább arra összpontosítanak, hogy csökkentsék a POS felületek, termékek környezetterhelő hatásait, például papír alapú vagy újrahasznosított termékek használatával, a felhasznált anyagok mennyiségének csökkentésével vagy az újrafelhasználás lehetőségével. Ügyfeleinket 4 lépésben támogatjuk: oktatásokkal, szaktanácsadással, objektív minősítű rendszerrel (Green Star System) és környezetbarát alternatívákkal. Környezetbarát alternatíváink közé tartozik a Dispa®, a Display Board, a Coala Air Board, a hullámkarton lemez táblás anyagok, továbbá a cellulóz alapú Coala Paper Stick R, a polipropilén Coala Magic Cling UV, Coala PP Stick, Coala PP White Tack és a textil Coala Organza öntapadó anyagok. Ezen kívül nem öntapadó anyagokra is vannak alternatíváink: Coala Backlit PET és Coala Roll-up PP/PET filmek, Coala Ferro Film PP/PET mágneses rendszer, Coala Frontlit EVO Weldable PVC-mentes ponyva, Coala WallDeco  textilanyag és Priplak R100 íves polipropilén anyag.

A csomagolástechnika újdonságai: Az Antalis csomagolóanyag üzletága több, mint 53.000 terméket kínál, legygreen-card-detail.jpgen az standard, egyedi vagy tervezett csomagolás. Az Antalis Packaging úgy döntött, hogy a csomagolóanyagokra is kiterjeszti a Green Star System besorolást, továbbá szakértőkkel együtt kifejlesztették a Green Card-ot, amely még bővebb és átfogó információkat ad a termékekről. Folyamatosan fejlesztjük termékkínálatunkat, hogy partnereink szigorú elvárásainak megfeleljünk. Újdonságunk a Pregis Renew Zero légpárnás térkitöltő, amely fosszilis alapú, 50%-ban növényi alapú hulladékból, 50%-ban pedig újrahasznosított műanyag- hulladékból készül. A Renew Zero termékhez a Mini Pak’R V3 gép alkalmazható a maximális környezetvédelmi elvárások megtartása érdekében. Ezen kívül kínálunk műanyagmentes papír párnázott borítékot, amely 100%-ban FSC® tanúsított és az alapanyag 100%-ban újrahasznosítható, továbbá fűpapírból készült Ranpak térkitöltő anyagokat.

Az Antalis exkluzivitása: A Cocoon® és Cyclus® papírok az Antalis újrahasznosított termékskálájában találhatók meg. A Cocoon® Offset CIE150 –es extra fehér és Cyclus® Offset CIE90 natúr színű papírok 5 csillagos Green Star System besorolással rendelkeznek, továbbá Cradle-to-Cradle® Silver, Blue Angel, Eu Ecolabel, FSC® Recycled és PEFC™ tanúsítvánnyal is rendelkeznek.cyclus_offset_logo_RVB.jpg (Impression)LOGO_COCOON_OFFSET.png

Érdeklődne a rendezvényen említett termékek vagy a téma iránt?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel
18 Máj. 2023
9:30
Letöltés a naptárba
Budapest, Ludwig Hajó
Magyar Grafika júliusi szám